вівторок, 28 лютого 2012 12:19

Спецтема: Луценко за ґратами

Підстави для кримінального переслідування Луценка були - правозахисник

Підстави для кримінального переслідування Луценка були - правозахисник

Координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман вважає, що підстави для кримінального переслідування екс-міністра МВС Юрія Луценка були.

"Це не справа Тимошенко, яка повністю надумана, - зауважив правозахисник. - Екс-прем'єрку звинуватили в тому, що не може бути навіть теоретично злочинними діями. А от для кримінального переслідування пана Луценка підстави були по всіх епізодах, які йому інкримінувалися. Щоб зробити висновок, наскільки справедливий вирок Луценкові, треба ознайомитися з усіма матеріалами справи. У будь-якому разі рішення суду відбулося у правовому полі. Наскільки воно законне — це питання апеляційної і касаційної інстанцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція стоїть за "п'ять хвилин до розстрілу" - "нунсівець"

Разом з тим Дмитро Гройсман зазначає, що під час судового процесу і досудового слідства був порушений принцип справедливості щодо звинувачуваного.

"Суд не врахував стан здоров'я екс-міністра. На мою думку, не було підстав для його арешту і тримання під вартою до того часу, поки вирок вступить у законну силу".

На думку правозахисника, судові процеси над Луценком і Тимошенко були набагато прозорішими, ніж тисяч громадян України, які щороку стають жертвами вітчизняної системи правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка посадили на чотири роки

"Дуже шкода, що наша Феміда не звернула увагу на масові і брутальні порушення прав людей, які чинилися паном Луценком на посту міністра. Це дії МВС щодо узбецьких біженців, щодо біженця з Росії Михайла Гангана, дії міліціонерів у Криму, коли вони кинули гранату в будинок кримського татарина, якому відірвало руку. Ці речі лишилися безкарними, і вони відкривають можливості для того, щоб нинішнє керівництво МВС продовжувало порушувати права людини", - резюмував Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Підстави для кримінального переслідування Луценка були - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути