вівторок, 28 лютого 2012 11:25

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценка судили, як злочинця і терориста - Кличко

Луценка судили, як злочинця і терориста - Кличко

За два роки перебування Віктора Януковича на посаді президента України судова система в Україні перетворилася на слухняного підлеглого керівництва держави. І вирок Юрію Луценку лише підтверджує це.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко під час прямого ефіру на радіо "Ера".

"Я був шокований тим, в яких умовах відбувався судовий процес над Юрієм Луценком. До цього процесу прикута увага українського суспільства, міжнародної спільноти. До суду прийшли багато дипломатів, а для засідання надали маленьке приміщення, де змушені були тіснитися більше сотні людей. Міліції ж було так багато, що здавалося, ніби судять небезпечного злочинця, терориста. Між тим, очевидно, що за такими статтями, як у Луценка, можна засудити будь-якого українського високопосадовця. Тож виникає питання – якщо з такими порушеннями закону проходить процес над Луценком, то як же судять простих людей, котрі не мають такого статусу і впливових друзів-депутатів?", – заявив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко міг би стати найпотужнішим опозиційним лідером

За словами Кличка, дії чинної влади звели нанівець усі досягнення української демократії останніх років. Оцінюючи два роки перебування чинного президента при владі, Кличко констатує, що залишається все менше здобутків, якими наша країна могла би пишатися.

"Давайте просто проаналізуємо: президент прийшов на посаду з рейтингом у майже 50%. Сьогодні він впав утричі, й це – дуже показово. Корупція зросла. Усі розуміють, що нам потрібні реформи, але які саме? Почали з пенсійної: підняли пенсійний вік до європейського рівня, але забули, що соціальні стандарти, рівень життя у нас набагато нижчі. І не кожен українець зможе дотягнути до цього віку! Зробили податкову реформу – й відразу ж сотні тисяч підприємців вийшли протестувати на Майдан. Як наслідок – торік припинили роботу десятки тисяч підприємств. Навіть реформа освіти почалася з закриття українських шкіл", – зазначив лідер "УДАРу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти Луценка пишаються батьком і готові до конфіскації майна

Політик додав: реформи в Україні спускаються зверху, при цьому повністю ігноруються думки й потреби простих українців.

Кличко переконаний, що опозиція сьогодні повинна докласти максимум зусиль, аби змінити ситуацію в країні на краще.

"Ми маємо об'єднуватися та протистояти усім можливим проявам авторитаризму, шукати компроміси й коригувати наші спільні дії. Якщо знову будемо перетягувати канат – виграє від цього тільки влада", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Луценка судили, як злочинця і терориста - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути