понеділок, 27 лютого 2012 18:12

Спецтема: Луценко за ґратами

ЄС розчарований вироком Луценку

ЄС розчарований вироком Луценку

Європейський Союз розчарований вироком, винесеним у Києві щодо екс-голови МВС Юрія Луценка, і розцінює його як сигнал про продовження в Україні судової практики, яка не відповідає міжнародним стандартам.

Мова про це йде в заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, текст якого переданий агентству "Інтерфакс-Україну" в понеділок в Брюсселі.

"Ми розчаровані вироком щодо пана Луценка, який сигналізує про те, що в Україні тривають суди, які не дотримуються міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого і незалежного судового процесу", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко: Вирок Луценку – це хрест на українському правосудді

У зв'язку з цим високі представники ЄС нагадали, що під час саміту Україна-ЄС, який пройшов у грудні в Києві, було зроблено заяву, що повага до верховенства права буде мати "вирішальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС".

Ештон і Фюле звернули увагу на резолюцію ПАРЄ, ухвалену нещодавно щодо України з приводу функціонування демократичних інститутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожна така подія, як ув'язнення Тимошенко, Луценка, нарощує сукупне невдоволення" - політолог

"Ми будемо продовжувати уважно стежити за подіями, пов'язаними з розглядом апеляції пана Луценка, пані Тимошенко в апеляційному суді, а також за провадженням у справі колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони Іващенка, та інших аналогічних випадків", - заявили високі представники ЄС.

Нагдаємо, сьогодні Луценка засудили до 4 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС розчарований вироком Луценку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути