вівторок, 18 вересня 2018 14:01

Парубій заявив, що систему ЦВК "передерли" у Росії

Парубій заявив, що систему ЦВК "передерли" у Росії
Андрій Парубій запропонував збільшити кількість членів ЦВК із 15 до 17. Фото: nfront.org.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій стверджує, що кількість членів Центральної виборчої комісії не має жодного значення, тому її можна без наслідків збільшувати.

Про це він заявив з трибуни парламенту.

"Український парламент не може допустити, щоб вибори президента та парламенту відбулися складом ЦВК, який був обраний у часи Януковича. Це спільне солідарне зобов'язання Верховної України і наша відповідальність перед суспільством... Я запропонував той варіант, який зможе об'єднати зал і відкрити шлях для обрання і оновлення Центральної виборчої комісії у четвер - збільшити членів ЦВК із 15 до 17. Вважаю, що цифри не мають жодного значення. Цифра 15 була скалькована з законодавства Російської Федерації.

Нам важливий компроміс, щоб ми змогли розв'язати дилему: у поданні є 14, а вакансій 13. І щоб була можливість усім фракціям у парламенті мати своє представництво", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примхи Порошенка. Процес розширення ЦВК пройшов перший етап

Спікер Андрій Парубій вніс у парламент пропозицію збільшити кількість членів ЦВК із 15 до 17. Зранку 18 вересня комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді підтримати цей законопроект.

Зараз ви читаєте новину «Парубій заявив, що систему ЦВК "передерли" у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути