неділя, 04 липня 2010 15:15

Палій: "Відмова від НАТО - це повне безглуздя і бажання вислужитися"

Палій: "Відмова від НАТО - це повне безглуздя і бажання вислужитися"

Головний зміст закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики полягав у тому, щоб вилучити пункт про набуття Україною членства в НАТО.

"Іншого змісту у нього й не було", - вважає політолог Олександр Палій. В Україні існує закон про основи національної безпеки і там були прописані ті ж самі речі що і в цьому законі, крім того що там було додано НАТО", - пояснив політолог.

На його думку, затверджуючи засади внутрішньої і зовнішньої політики влада добровільно відмовилася від суверенітету.

"Тому що відмова від позаблокового статусу, від можливості вступу до НАТО обмежує інструментарій країни і одночасно нічого не додає. Це повне безглуздя і бажання вислужитися перед іноземною державою. Фактично нас обмежують у можливості маневру і в обмін на це не дають ніяких гарантій безпеки", - зазначив Палій. .

"З прийняттям закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики в Україні перемогли проросійські погляди української влади", - додав експерт.

Нагадаємо, що закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики України був прийнятий 1 липня близько 23.30.

Серед головних засад у документі значиться набуття членства у Європейському Союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД, а також з іншими державами світу. Натомість з законопроекту вилучено пункт про набуття Україною членства в НАТО.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Палій: "Відмова від НАТО - це повне безглуздя і бажання вислужитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути