пʼятниця, 02 липня 2010 12:04

Україна відкрито стала служницею Кремля - політолог

Україна відкрито стала служницею Кремля - політолог

З ухваленням закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики Україна свідомо переходить у зону впливу Росії і все, що пов"язане з Євросоюзом матиме суто формальний характер. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Тепер ні про розвиток східного добросусідства, ні про безвізовий режиму не може йти й мова. І, щоб українська влада не казала про покращення стосунків з ЄС, насправді вона такого покращення не хоче, щоб не дратувати Кремль", - сказав Небоженко, коментуючи положення закону.

Політолог також розкритикував спосіб прийняття документу - "напівтаємний, без обговорень, без залучення експертів, без необхідності консенсусу".

"Це свідчить про те що, ми стаємо схожими на Білорусь, де конспіративним чином приймають рішення про приєднання країни до Митного союзу. Приблизно на такий шлях стали й ми, починаючи із харківських угод і з тим, як прийняли нову концепцію зовнішньої політики. Це свідчить про те, що й надалі влада чинитиме все таємно без врахування думки населення", - зазначив Небоженко.

За його словами, ухвалення закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики - це перемога російських поглядів української влади, які насправді погіршують ситуацію України.

"Коли Україна могла грати між Заходом та Кремлем, то Кремль рахувався з Україною. Це змушувало Росію вести міжнародний торг з нами. А зараз, коли Україна відкрито вступила у роль обслуги Кремля, то він буде втрачати до нас інтерес за принципом: "поматросили и бросили", - пояснив експерт.

"Це не зробить міжнародний статус України більш привабливим. Ми на декілька років перестали бути цікавими для Європи", - резюмував Небоженко.

Нагадаємо, що закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики України був прийнятий 1 липня близько 23.30. Потім Рада закрила своє засідання.

Депутати Верховної Ради від фракцій Блоку Юлії Тимошенко і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" залишили зал засідань парламенту у зв"язку з тим, що переважну кількість внесених ними поправок до документа було відхилено.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Україна відкрито стала служницею Кремля - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути