понеділок, 28 травня 2012 18:59

Опозиція зіграла на випередження, представивши свою програму - експерт

Опозиція зіграла на випередження, представивши свою програму - експерт
Олексій Гарань схвалює рішення опозиції обговорити програму. Фото: lb.ua

Програма Об'єднаної опозиції досить реалістична і містить мінімум популізму.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Коли півроку тому у аналітиків питали, чи відбудеться об'єднання "Батьківщини" і "Фронту Змін", то більшість з них казали, що це дуже малоймовірно. Тим не менше, це відбулося. Зрозуміло, що в силу різних причин, коли, з рештою, дав зрозуміти і лідер опозиції, що без об'єднання нічого не буде. Тож перший факт, що все таки об'єднання відбулося, - наголосив експерт. - Другий момент, що винесення спільної програми — це крок у правильному напряму".

Він підкреслив, що наразі опозиція презентували не остаточний варіант програми, а відкритий до обговорення проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обіцянки опозиції - це голий популізм" - експерт

"Дуже добре, що на цьому круглому столі лунало, що далі відбудуться обговорення: в регіонах, з експертами, по секціях. Крім того, на сьогоднішньому заході були експерти, які консультують різні політичні сили, в тому числі і опонентів об'єднаної опозиції", - наголосив Гарань.

Політолог також додав, що в цьому є певний плюс — "це така спроба вийти за межі традиційних українських підходів".

"Традиційний український підхід завжди полягав у тому, щоб написати таку програму, де було б дуже багато малоімовірних обіцянок, аби, так би мовити, долучити народ. Щодо цієї програми, то я спілкувався із зарубіжними експертами, і вони сказали, що були приємно вражені, що, принаймні, обіцянки виглядають достатньо реалістично, тобто тут немає якогось кричущого популізму", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі не вигдіно фальсифікувати вибори в пропорційній частині - експерт

Гарань також зазначив, що деякі пункти програми Об'єднаної опозиції, викликають все ж певну критику: "Там фігурують такі речі, які дуже любить наш електорат: обіцянки відкликання депутатів, оголошення референдуму про висловлення недовіри президенту".

"Але в цілому там запропоновані механізми відновлення балансу різних гілок влади в країні. Я думаю, що це є така база для дискусії і для обговорення. І як база вона цілком нормальна. Тим більше, тут опозиція зіграла на випередження своїх опонентів а далі будуть такі кроки, які потребують дійсно нових підходів", - переконаний політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не буде голосувати за деформацію закону про вибори, запропоновану "регіоналами" - Турчинов

Йдеться, зокрема, про формування списків, підкреслив він.

Нагадаємо, що сьогодні відбувся круглий стіл, на якому об'єднана опозиція презентувала проект програми дій. На обговоренні передвиборної програми опозиції були присутні як відомі політики, так і експерти з різних галузей.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція зіграла на випередження, представивши свою програму - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути