четвер, 24 травня 2012 11:33

Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" живе за своїми корпоративними законами - "нашоукраїнець"

Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" живе за своїми корпоративними законами - "нашоукраїнець"
Микола Оніщук: Об'єднана опозиція зараз особливо до "Нашої України" не прислухається. Фото: president.gov.ua

Є дві причини, чому Валентин Наливайченко склав з себе повноваження голови політичної ради партії "Наша Україна" та зупинив своє членство у ній.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав заступник голови політради партії, екс-міністр юстиції Микола Оніщук.

"Перша - в нинішніх умовах партія "Наша Україна" не має йти на вибори самостійним списком, а має домагатися єдиного списку опозиційних сил. Цю позицію відстоював Наливайченко, а деякі наші керівники противилися. Поки що ми не проводили голосування з цієї теми, але така позиція присутня. Друга причина, що на противагу об'єднаної опозиції є також інші проекти об'єднання правоцентристських сил з КУНом, Українською платформою "Собор", що хочуть створити самостійну колону. Психологічно і політично Наливайченко перебував у стані відсутності достатніх механізмів проведення в життя відповідних партійних рішень. Тому і прийняв для себе рішення балотуватися по певному округу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція каже, що сьогодні "регіонали" стоятимуть за мови до останнього

За словами Оніщука, особисто він теж підтримує позицію Наливайченка, що опозиція має йти єдиним списком на парламентські вибори.

"Об'єднана опозиція зараз особливо до "Нашої України" не прислухається. Об'єднання двох партій - "Батьківщини" і "Фронту змін" живе за своїми корпоративними законами та інтересами і нічого спільного з об'єднанням усіх демократичних сил не має", - зауважив він.

Сам Оніщук поки обдумує, чи теж лишатися в партії "Наша Україна", чи ні. Але на вибори йтиме як самовисуванець по виборчому округу №66 на Житомирщині.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" живе за своїми корпоративними законами - "нашоукраїнець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути