субота, 21 квітня 2012 10:20

Тимошенко: легше Яценюку потрапити у Качанівську колонію, ніж роз'єднаній опозиції виграти вибори

Тимошенко: легше Яценюку потрапити у Качанівську колонію, ніж роз'єднаній опозиції виграти вибори
Юлія Тимошенко навела три аргументи для необхідності об'єднання опозиції. Фото: donbass.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає до входження до складу єдиної опозиції якомога більшої кількості партій. На союз з "Батьківщиною" може розраховувати навіть "Наша Україна", якщо її очолюватиме Валентин Наливайченко. Про це Тимошенко повідомила в інтерв'ю ZN.UA. Екс-прем'єр передала з Качанівської колонії відповіді на запитання, запропоновані виданням.

Опозиціонерка навела три аргументи для необхідності об'єднання.

"По-перше, існує дуже великий ризик, що „Свободу" і „Удар" не пустять до парламенту в останню хвилину. А це означає, що програють не Кличко, і не Тягнибок, і навіть не опозиція, — програє країна. Їхні голоси просто перекладуть за ПР, особливо у Східних та Південних регіонах, де монополія влади в комісіях майже тотальна", — зазначила екс-прем'єр.

"По-друге, природа демократичних опозиційних партій в Україні така, що коли вони підуть на вибори окремо, то дорогою забудуть, із ким насправді потрібно боротися. Вони так міцно зчепились у боротьбі між собою, так переконливо будуть доводити людям олігархічність, провладність, „тушкованість" та прокремлівськість одне одного, що, будьте певні, таки доведуть", — вважає Тимошенко.

"По-третє, іти окремими колонами неприпустимо, бо ми не зможемо проконтролювати результати виборів і запобігти фальсифікаціям. Досвід участі у виборах свідчить, що партія влади, діючи скоординовано на всій території України, з допомогою адмінресурсу завжди знайде способи, як стравити поміж собою або купити членів виборчих комісій. Від опозиції — всі люди, зі своїми слабкостями. І честь та гідність — це честь та гідність, а тисяча доларів — це тисяча доларів", — наголосила вона.

"Об'єднання "Батьківщини" з "Фронтом змін" — другою за потужністю опозиційною партією, з "Народною самообороною" Юрія Луценка, з "Реформами і порядком", з легендарним Рухом — це дуже сильний об'єднавчий крок, безпрецедентний в сучасній Україні, але цього на сьогодні недостатньо", — зазначила Тимошенко.

Екс-прем'єр також розповіла про можливий формат участі опозиції в парламентських виборах.

"Коли я говорю про єдину опозицію, то маю на увазі об'єднання в один партійний список, окрім вище перелічених партій, ще й "Удару", "Свободи", "Громадянської позиції", "Нашої України" на чолі з Валентином Наливайченком. Я вважаю, що це єдино можливий формат участі опозиції в парламентських виборах, принаймні у тому випадку, якщо ми хочемо перемогти і зберегти країну", — наголосила вона.

"Я вже зараз передчуваю, як „незалежні" політологи та соціологи на всіх каналах ТБ будуть аргументовано доводити, що Арсенію Яценюку не можна йти в одному списку з націоналістом Олегом Тягнибоком, що самому Олегові смертельно небезпечно єднатися з „олігархічною" „Батьківщиною", а Віталію Кличку не варто світитися в шерензі „старих облич". Саме так нас і хочуть не допустити до об'єднання. Але це — примітивна маніпуляція. Перефразовуючи вислів про верблюда та вушко голки, можу сказати, що легше Арсенію Яценюку потрапити в Качанівську колонію (до мене, маю на увазі, на побачення, він десь тут ходить за парканом, я йому вдячна за це), ніж роз'єднаній опозиції виграти вибори...", — зазначила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: легше Яценюку потрапити у Качанівську колонію, ніж роз'єднаній опозиції виграти вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути