субота, 21 квітня 2012 02:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Азаров розповів, що у 1996 році не знав, хто така Тимошенко, але ЄЕСУ зацікавився

Азаров розповів, що у 1996 році не знав, хто така Тимошенко, але ЄЕСУ зацікавився
Микола Азаров. Фото: ukranews.com

Прем'єр-міністр Микола Азаров розповів, як ще в 1996 році компанія "Єдині енергетичні системи" працювала незаконно і потрапила в поле зору податкової.

В ефірі телеканалу "Інтер" глава уряд згадав, як розвивалася компанія Юлії Тимошенко, коли він керував податковою службою.

"Корпорація "Єдині енергетичні системи", якою керувала Тимошенко, була, по-моєму, генеральним директором, якщо пам'ять не зраджує, її підпис є на всіх фінансових документах, працювала незаконно", - запевнив Азаров.

Він додав: "При величезних оборотах там 10 мільярдів доларів, вони самі хвалилися про це, вона поставляла газ на всі підприємства України. Частково за цей газ отримувала грошима, частково - бартером і т.д. Обороти були колосальні. Так от обсяг сплачених податків був мізерним".

Прем'єр запевнив, що з самого початку, коли він прийшов до керівництва податкової служби в 1996 році, ця корпорація потрапила в поле зору податкової.

"Хто тоді знав цю пані Тимошенко? Ніхто її не знав абсолютно в масштабах країни. І я, відверто кажучи, не знав це прізвище", - зазначив він.

Азаров додав: "Дивовижний питання: а чому ось ця корпорація, про яку ніхто не знав, раптом відтісняє потужні корпорації, які до цього постачали газ в Україну. Чому так сталося? Наприклад, "Етер України". Її генеральний директор якимось дивним чином розстрілюється на вході у свій офіс. Можна масу прикладів наводити. "Індустріальний союз Донбасу", який поставляв газ в Донбас, а потім чомусь випав з цієї схеми".

Відповідаючи на уточнююче питання, чи є у нього відповідь на це, Азаров сказав: "Звичайно, є. Але нехай суд на нього дасть відповідь. Слідство і суд".

"Я багато чого знаю, але більше знають документи, які нікуди не поділися", - додав він.

Прем'єр уточнив: "Із самого початку ЄЕСУ потрапила в поле зору податкової служби. І вже в 1997 році, по-моєму, було порушено кримінальну справу. Пані Тимошенко в 1997 році обирається до Верховної Ради. З депутатами вже стає досить складно працювати. Але тим не менш кримінальна справа розслідується, йдуть різні стадії цієї справи. І нехай зараз суд розбирається із цією справою".

"Давайте зараз не будемо. Я все-таки прем'єр-міністр. Не хотілося б, щоб мої слова тлумачилися як тиск на суд", - підкреслив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, що у 1996 році не знав, хто така Тимошенко, але ЄЕСУ зацікавився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути