четвер, 19 квітня 2012 22:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

За "гріхи" в ЄЕСУ Тимошенко світить від 7 до 12 років

За "гріхи" в ЄЕСУ Тимошенко світить від 7 до 12 років
Сергій Власенко побачив народження у Харкові "другого кірєєва". Фото: news.intv.ua

Стаття 191 (зловживання службовими повноваженнями і заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), яка сьогодні інкримінується екс-прем'єру Юлії Тимошенко, передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Про це в ефірі 5 каналу заявив захисник Тимошенко, народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Власенко, коментуючи звинувачення колишнього прем'єра у фінансових злочинах під час керівництва нею діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) наприкінці 1990-х років.

Власенко підкреслив, що у 1997-98 роках Тимошенко не була службовою особою компанії ЄЕСУ, і всі обвинувачення щодо неї є абсурдними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу ЄЕСУ почали розглядати без Тимошенко

"Усе, що є у справі Тимошенко, абсурдне і не регламентоване законом. Жадоба Януковича посадити Тимошенко настільки хижа, що вони роблять те, що взагалі не передбачено законом", - наголосив захисник.

За його словами, Україна стає свідком народження у Харкові "другого кірєєва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під крики "Ганьба!" суд відмовився змінити Тимошенко прокурора

"Сьогодні ми були свідками народження другого судді Кірєєва. У цій справі він (суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський – ред.) може прийняти будь-яке рішення, і воно буде незаконним", - упевнений Власенко.

На думку парламентарія, хід сьогоднішнього судового процесу у справі ЄЕСУ був повністю тотожний тому, що відбувалось раніше у Печерському районному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодики кримінальної зовнішності розбили голову народному депутату під судом Тимошенко

"Знову не пускали представників "Батьківщини" до зали судового засідання, знову знаходились там найняті Партією регіонів люди і депутати, знову все було оточено міліцією, знову було побиття депутатів від "Батьківщини", - уточнив бютівець.

Зараз ви читаєте новину «За "гріхи" в ЄЕСУ Тимошенко світить від 7 до 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути