четвер, 19 квітня 2012 17:42

Під судом Тимошенко вчителі "стоять за Януковича", а "виконавча служба" продовжує дискотеку

Під судом Тимошенко вчителі "стоять за Януковича",  а "виконавча служба"  продовжує дискотеку
Фото: Gazeta.ua

Журналіст Gazeta.ua провів день у Харкові, спостерігаючи за протистоянням прихильників та опонентів Юлії Тимошенко перед Апеляційним судом міста. У перший день судових засідань у справі ЄЕСУ їх зібралося декілька тисяч. Як виявилося, обидва табори намагалися простояти довше за своїх ідеологічних супротивників.

"О 14.00 під'їхала вантажівка з гучномовцями на даху. На запитання, для чого це потрібно, один із розпорядників каже, що виконавча служба буде виголошувати резолюцію про заборону цього мітингу. Представлятися відмовляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі лікарі підтвердили, що Тимошенко на суд не можна - Власенко

Як тільки він зробив попередження, з гучномовця полилася музика, щоб приглушити промови депутатів "Батьківщини". Хлопець в костюмі зникає.

За хвилину машину оточують прихильники "Батьківщини", вимагають вимкнути музику, стукають по кузову кулаками.

Машину стіною обступили міліціонери.  Виникає суперечка між міліціонерами і прихильниками "Батьківщини". Хтось кричить:  "Б'ють депутата!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко хоче посадити слідчого по справі Тимошенко

Сутичка одразу ж вщухає, переходить у словесну перепалку. Під час неї хлопець із натовпу у синій куртці вимикає живлення від генератора.

Всі прихильники "Батьківщини" кричать на міліціонерів, мовляв, кого ті захищають. У відповідь деякі з них відмовчуються, деякі сміються.

З генератора, до якого під'єднано гучномовці,хтось зірвав кришку баку, запахло бензином. Гурт прихильників "Батьківщини", що обступили вантажівку, погрожує її перевернути.

О 14.24 машина під крики "Ура!" все ж з'їжджає з площі на узбіччя. ЇЇ оточують міліціянти , а  решта правохоронців намагаються з'ясувати, хто зірвав кришку з баку генератора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міліція з народом, а мусора з уродом!" - мітингувальники Тимошенко

О третій дня вирішую перекусити, рудоволоса дівчина пригощає мене печивом. Тільки дивіться - я з "Регіонів", - сміється при цьому. Представляється Надією, каже що її сюди змусили піти з 6-го уроку. Вона вчитель в школі, з нею прийшла подруга - теж учитель.

У лавах противників Тимошенко прямо запитую, чи з власної волі вони тут стоять.

Деякі люди просто відмовчуються, деякі кажуть, ні не з власної, а одна дівчина прямо сказала, - "Стою тут за Януковича".

0 15.55 помічаю, що представники черкаської "Батьківщини" скручують транспаранти і збираються іти до автобуса. Запитую в хлопця з прапором, чи вже їдуть, бо обіцяли що засідання буде до 6? Він відповідає: "Нам сказали, що ми раніше приїхали, можемо раніше поїхати".

Запитую в людей які залишились: "Ви тут до кінця будете?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко кілька місяців не отримує ліків, але готова дати свідчення - Власенко

"Поки ті не підуть", - кивають у бік опонентів. Їх опонентів відповідають у тій же манері", - завершує кореспондент свою розповідь.

Нагадаємо, сьогодні в Київському райсуді Харкова почалося поперднє слухання кримінальної справи Юлії Тимошенко щодо ЕЄСУ.

Захист заявив ряд клопотань, у тому числі про проведення фото та відеозйомки в залі суду, про закриття справи у зв'язку з відсутністю складу злочину, а в разі, якщо це клопотання не буде задоволено, захист просив зупинити провадження у справі у зв'язку зі станом здоров'я Тимошенко до повного її одужання.

Зараз ви читаєте новину «Під судом Тимошенко вчителі "стоять за Януковича", а "виконавча служба" продовжує дискотеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути