понеділок, 28 травня 2012 16:24

"Обіцянки опозиції - це голий популізм" - експерт

"Обіцянки опозиції - це голий популізм"  - експерт
Олексій Голобуцький: Ніхто не хоче брати на себе відповідальність за зміни. Фото: elektorat.te.ua

Обіцянки і програма опозиції — це голий популізм, бо вони не здатні запропонувати щось нове.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

"Увесь парадокс ситуації у тому, що вся парадигма політичної боротьби в Україні — "Вони погані — ми хороші"; "Ми прийдемо, змінимо їх і все стане краще". Це по суті неправильно", - наголосив він.

Експерт вважає заяви опозиційних лідерів популізмом, який не передбачає реалізації обіцянок.

"Останні заяви про Яценюка, що вони прийдуть до влади і розпродадуть Конча-Заспу, скасують Пенсійний кодекс і т.д. - це голий популізм. Ніхто не хоче в цій країні брати на себе відповідальність. Але реформи треба проводити, треба змінювати країну. Країну чекає жахливий період. А ми абсолютно не конкурентноздатні до зовнішніх викликів", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не буде голосувати за деформацію закону про вибори, запропоновану "регіоналами" - Турчинов

Політолог додав: "Ніхто не хоче казати правду. Знову іде популізм. Більше того, немає жодних нових ідей. Бо звідки ідеї візьмуться, коли головна інтелектуальна діяльність спрямована на те, щоб розподілити місця?".

Голобуцький переконаний, що українці це все розуміють і саме тому в опозиції не такий великий рейтинг, яким би він мав бути.

"Логічно було б у нормальній більш-менш країні, якщо б при недовірі 80% до влади, 80% голосували за опозицію. Та влада фактично має стільки ж, скільки і опозиція. Насправді, люди бачать і розуміють, що нічого нового ця опозиція не пропонує. Всі ті самі обличчя, ті самі ідеї", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк презентував проект програми об'єднаної опозиції

Для того, щоб опозиція запропонувала щось нове, вона повинна бути новою, переконаний експерт: "Подивіться списки: хто там буде, кого вони пропонують? Люди сидять десятиріччями, займаючи найвищі у країні посади, сидячи по 20 років у парламенті. Які нові ідеї? У них головна ідея — це знову потрапити до влади".

Політолог також наголосив, що всі рейтинги, які має опозиція — це від тих помилок, які робить влада. "Починаючи від посадки Тимошенко, закінчуючи іншим. Все що опозиція має — це те, що їм "дарує" влада. Скільки помилок влада буде робити, стільки і буде підніматися рейтинг опозиції", - наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні відбувся круглий стіл, на якому об'єднана опозиція презентувала проект програми дій.

Зараз ви читаєте новину «"Обіцянки опозиції - це голий популізм" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути