четвер, 24 липня 2014 02:40

ОБСЄ закликає звільнити журналіста, якого викрали бойовики

ОБСЄ закликає звільнити журналіста, якого викрали бойовики
Фото: e-crimea.info

Представник зі свободи засобів інформації Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуня Міятович закликала викрадачів негайно звільнити журналіста-фрілансера Антона Скибу, якого викрали 22 липня у Донецьку збройні сепаратисти. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вона різко засудила це викрадення й заявила, що "журналісти не мають ставати цілями нападів тільки за те, що виконують свої професійні обов'язки", повідомила прес-служба ОБСЄ.

Міятович згадала в заяві і про низку попередніх випадків викрадень, нападів, утримань і залякувань журналістів на Донбасі, що сталися протягом цього місяця. За її словами, така ворожа практика перешкоджання роботі журналістів неприпустима і має бути припинена негайно. Вона також висловила сподівання, що правоохоронці таки отримають можливість розслідувати невпинне насильство проти представників засобів інформації на Сході України і арештувати винних, щоб припинити такий "клімат безкарності".

За повідомленням, Скибу викрали в той час, коли він працював зі знімальною групою американської телемережі CNN, і місце його нинішнього перебування невідоме.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ закликає звільнити журналіста, якого викрали бойовики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути