Ексклюзиви
субота, 15 червня 2024 04:50

Німеччина заблокувала новий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ

Німеччина заблокувала новий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ
Німеччина заблокувала чергові санкції ЄС проти РФ. Фото: Армія Інформ

Країни Європейського Союзу не змогли домовитися про нові санкції проти російського скрапленого газу (СПГ).

Німеччина не погодилась з 14-м пакетом санкційних обмежень, повідомляє POLITICO із посиланням на шістьох європейських дипломатів.

Суть пакету заходів полягала в тому, щоб заборонити країнам реекспорт і перевалку російського скрапленого газу з портів ЄС і фінансування російських арктичних і балтійських СПГ-терміналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили нові санкції проти Росії та її друзів

Німеччина під час засідання послів висловила стурбованість розширенням заходів, які змусили б компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до Росії.

"Берлін вважає, що німецький малий бізнес постраждає, якщо заходи будуть поширені на продукцію, що не належить до подвійного призначення, наприклад хімікати чи обладнання для металообробки", - йдеться в публікації.

Один із дипломатів ЄС розповів, що Європейська комісія веде переговори з Німеччиною, аби переконати її зняти вето. Переговори мають продовжитися наступного тижня.

23 лютого ЄС ухвалив 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти РФ.

Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти російського нафтотранспортного гіганта Совкомфлот, щоб обмежити можливості РФ фінансувати війну проти України.

Також пропонується накласти санкції на 13 суден, які займаються перевезенням товарів і технологій, що використовуються у секторі оборони і безпеки, а також транспортуванням нафти і нафтопродуктів або сприяють розширенню російського енергетичного сектору.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина заблокувала новий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути