середа, 17 липня 2024 12:30

"Не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією": Безугла вийшла зі "Слуги народу"

"Не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією": Безугла вийшла зі "Слуги народу"
Народна депутатка Мар'яна Безугла вийшла з фракції "Слуга народу". Фото: facebook.com/bezuhlamariana

Народна депутатка, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла вийшла з фракції "Слуга народу".

Про це на сьогоднішньому засіданні оголосив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За його словами, Безугла вийшла з фракції "Слуги народу" за власною заявою. Тепер у фракції залишається 233 депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Безуглу написали заяву до слідчих органів

Сама Безугла у Facebook написала, що не розділяє поглядів і методів роботи своїх колег по фракції та у своєму комітеті.

"Пріоритети колег в комітеті мені не зрозумілі. Представники моєї фракції в комітеті об'єднуються з опозицією у питаннях саботажу, а не виконання своєї місії законодавства та контролю над сектором національної безпеки та оборони. Вони працюють спільно з фракціями "ЄС", "Голос" та "Батьківщина" щодо цього. І все це робиться "підкилимно", - зазначила вона.

Депутатка, зокрема, звинуватила комітет у блокування важливих реформ. Зокрема, щодо державної таємниці, СБУ, військової поліції, нових статутів ЗСУ тощо.

"Після мого вже відкритого конфлікту з Комітетом на ґрунті критики військового керівництва і закону про мобілізацію найбільші атаки я мала від членів "рідної" фракції. Отже, беручи до уваги вищезазначену ситуацію, що склалася, більше не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією навіть формально. Надіслала заяву про вихід з парламентської фракції "Слуга Народу", - написала Безугла.

Перед цим народну депутату Мар'яну Безуглу відкликали з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю.

Рішення ухвалив Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вона заявила, що таке голосування комітету стало "реакцією на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових".

Зараз ви читаєте новину «"Не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією": Безугла вийшла зі "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути