середа, 07 березня 2018 08:19

Треба зробити повну ревізію відносин із Росією - Ющенко

Треба зробити повну ревізію відносин із Росією - Ющенко
Віктор Ющенко вважає недоцільним безвізовий режим із країною-агресором. Фото: golospravdy.com

Після закону про деокупацію Донбасу Україна повинна провести ревізію відносин із країною-агресором Російською Федерацією.

Про це сказав третій президент Віктор Ющенко в коментарі "112 Україна".

"Мляво, із колосальним запізненням ми після чотирьох років війни спробували назвати ці події війною. Якщо ми далі йдемо за цією термінологією, ми повинні зробити повну ревізію наших економічних відносин, товарних і відносин по послугах, із російським капіталом, переміщенням людей. Бо безвізовий режим існує між державами, де сформовані високі добросусідські відносини", - сказав Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна самофінансує агресію - Ющенко

Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" набув чинності 23 лютого. Він називає Росію країною-агресором, а підконтрольні бойовикам території Донбасу - тимчасово окупованими.

Згідно з законом, стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил. Найближчим часом президент Петро Порошенко призначить командувача Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Треба зробити повну ревізію відносин із Росією - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути