вівторок, 20 серпня 2013 10:02

На Світовому конгресі українців Януковича і Азарова не чекають

На Світовому конгресі українців Януковича і Азарова не чекають
Віктор Янукович. Фото: comments.ua

Десятий Світовий конгрес українців сьогодні розпочинається у Львові. На ньому будуть присутні делегати з 33 країн світу, які обговорять проблеми українців у світі і нинішню політичну ситуацію в Україні.

Про це повідомляє служба Радіо Свобода.

Також у центрі уваги найбільшого форуму української діаспори будуть роковини 80-ліття Голодомору, який забрав життя мільйонів українців. За інформацією ЗМІ, організатори не чекають на своєму зібранні перших осіб держави.

Проте перший заступник президента СКУ Ярослава Хортяні не вважає це проблемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія тисне на Україну силою - Іноземні ЗМІ про "торговельну війну"

"Президенти і прем'єри приходять і відходять. Ми жили і без них. Звісно, добре було б, якби влада, яка називає себе українською, була присутня на такому зібранні. Не знаю жодної діаспори, де б влада такий захід проігнорувала. Але ми живемо в українських реаліях", – наголосила вона.

Натомість опозиціонери Віталій Кличко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Юрій Луценко не оминуть своєю увагою конгрес. Вони поспілкуються з учасниками конгресу і братимуть участь у вівторок у пішій ході, присвяченій вшануванню жертв Голодомору.

В свою чергу президент Віктор Янукович уже привітав учасників Х Всесвітнього конгресу українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес українців вимагає у Януковича випустити Тимошенко

Як повідомляє прес-служба глави держави у вівторок, Янукович високо оцінив активну діяльність "провідних об'єднань світової української громадськості з розвитку суверенної і вільної України, збереженню національно-культурної самобутності і традицій народу".

"Сьогодні особливого значення набуває залучення вашого потенціалу до проведення економічних перетворень, реалізації євроінтеграційних прагнень нашої держави, до спільного вшанування незапам'ятних дат української історії", - зазначив президент.

Зараз ви читаєте новину «На Світовому конгресі українців Януковича і Азарова не чекають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути