неділя, 21 квітня 2013 00:10

Львів проведе ювілейний X Світовий конґрес українців

Львів проведе ювілейний X Світовий конґрес українців
Фото: ukrpohliad.org

20-22 серпня 2013 р. в Національному університеті "Львівська політехніка" відбудеться ювілейний X Світовий конґрес українців. Про це УНН повідомили у прес-службі СКУ.

Конґрес пройде під гаслом "Contra spem spero!". Ці слова відомої української поетеси Лесі Українки відображають віру двадцятимільйонної української діаспори в краще майбутнє української держави, незважаючи на серйозні сучасні виклики.

У роботі X Світового конґресу українців візьмуть участь делегати складових організацій СКУ, які сьогодні діють в 33-х країнах світу, і представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв'язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не знаємо, яку форму правління планує Конституційна асамблея - Гавриш

X Світовий конґрес українців присвячується пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в його 80-річчя. А тому 20 серпня 2013, по завершенні Першої пленарної сесії, біля пам'ятника Тарасу Шевченкові пройде церемонія пам'яті мільйонів жертв Голодомору. Після цього у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття X Всесвітнього конґресу українців, відзначає прес-служба.

Також повідомляється, що протягом триденної зустрічі делегати X Всесвітнього Конґресу українців підсумують працю СКУ за 2008-2013 рр., обговорять актуальні для української спільноти питання, в тому числі і під час тематичних сесій: "Євроінтеграція України", "Світове українство" і "80-річчя Голодомору", і накреслять шляхи діяльності на наступний п'ятирічний термін. В останній день X Світового Конґресу українців, 22 серпня 2013, буде обраний новий склад керівних органів СКУ.

Зараз ви читаєте новину «Львів проведе ювілейний X Світовий конґрес українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути