субота, 20 квітня 2013 18:00

Експерт пояснив, чому зараз передчасно говорити про відставку Азарова

Експерт пояснив, чому зараз передчасно говорити про відставку Азарова
Кость Бондаренко. Фото: polittech.org

Найближчим часом говорити про відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова не доводиться, оскільки на це є багато причин, зокрема, Регламент, який не дозволяє ставити це питання протягом однієї сесії.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

Коментуючи заяву лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, в якій він сказав, що опозиція не здасться і повторить спробу, він сказав: "Друга спроба, згідно із законодавством можлива лише не раніше, ніж у вересні. Піднімати питання недовіри уряду протягом однієї сесії не можна. Відповідно навесні це питання стояти не буде".

Він наголосив, що до вересня може змінитись кардинально ситуація. "А от тоді побачимо як складеться ситуація, якою буде економічна ситуація, яким буде врожай, які будуть показники в різних галузях, з чим ми підійдемо до підписання Угоди про асоціацію", - висловив думку експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" розробили законопроекти по регламенту Ради: хочуть збиратися рідше

"Реальна ситуація на сьогоднішній день така, що у опозиції не має голосів за відставку Азарова. Немає навіть натяків щодо того, що робити після того, навіть, якщо б і вистачило голосів", - додав політолог.

Водночас, Бондаренко зауважив, що, навіть, якщо б і проголосували за відставку Азарова, то нічого б не змінилось.

"Голосувати з призначення Арбузова? Думаю, навряд. За Вілкула? Думаю, теж навряд. За свого кандидата? Навряд чи це буде, бо не опозиція виносить кандидатуру, а президент. Навряд чи президент буде вносити опозиціонера на пост прем'єра. Тобто це означає загнати країну в кут", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не голосував за відставку Азарова, а Яценюк хоче повторити спробу

"Сьогодні Азаров, як це не виглядає дивно, при всіх зауваженнях до нього, він є фігурою рівновіддаленою від різних учасників політичного процесу, не належить до жодної групи впливу, не належить до жодного клану. В той же час він врівноважує різних політичних гравців в оточенні Януковича", - резюмував політик.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада не змогла висловити недовіру Кабміну і відправити його у відставку. За відповідну постанову опозиції проголосувало лише 190 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому зараз передчасно говорити про відставку Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути