субота, 20 квітня 2013 19:33

ПР намагатиметься всіляко мінімізувати свої втрати на виборах у Києві - експерт

ПР намагатиметься всіляко мінімізувати свої втрати на виборах у Києві - експерт
Олексій Гарань. Фото: obozrevatel.com

Партія регіонів робить все, аби мінімізувати свої втрати на виборах у Києві.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань, говорячи про те, що в КСУ розробляють сценарій щодо того, аби вибори мера Києва провести у серпні, а вибори до Київради — у 2015 році.

Він зауважив, що такий варіант проведення виборів у Києві є не новим і вже раніше обговорювався в експертному середовищі.

"Аналітики передбачали, що Банкова може запустити такий сценарій. Ми бачимо, що наразі Банкова намагається взагалі відтягнути вибори мера і Київради. Це несе для неї зараз серйозні іміджеві втрати і дає козирі опозиції. Бо це питання легко зрозуміле для киян: що нам не дають обирати свою владу, нас позбавляють самоврядування, над нами стоять "смотрящі", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не поступиться питанням київських виборів - нардеп

Гарань додав: "Тому Партія регіонів може мінімізувати свої втрати, а саме дійсно піти на вибори мера десь у серпні, а вибори Київради намагатися відтягнути до 2015 року за допомогою Конституційного суду, використовуючи юридичні лазівки. Я думаю, що цей варіант умовно говорить про те, що Партія регіонів боїться реального самоврядування".

Адже, наголосив експерт, "абсолютно зрозуміло, що якщо продовжувати повноваження Київради на два роки, то тут не йдеться ані про які закони".

"Не можна продовжувати повноваження органів при чітко визначеній Конституції. Але для мінімізації своїх втрат, влада може на такий варіант все ж піти, використовуючи ручний Конституційний суд, і обирати мера у серпні — час, який незручний для опозиції", - зауважив Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" не здатні на те, аби призначити вибори на 16 червня - експерт

Він також підкреслив, що влада на виборах мера Києва, всіляко намагатиметься розколоти опозицію.

"З'являється Ляшко, Катеринчук тощо. Я не кажу, що Катеринчук — проект Банкової, але влада може грати на амбіціях певних політиків. Ляшко ж, очевидно, - проект Банкової. Тому це буде гра на розкол опозиції", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов - гауляйтер, а роль Гітлера виконує Янукович - нардеп

Гарань додав: "Ну і за таких умов зрозуміло, що у мера, який не буде можливості спиратися на підтримку новообраної Київради, будуть обмежені можливості для впливу. Такий сценарій Банкова і розігрує".

Зараз ви читаєте новину «ПР намагатиметься всіляко мінімізувати свої втрати на виборах у Києві - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути