субота, 13 квітня 2013 10:52

Влада хоче не допустити "Батьківщину" до участі у київських виборах?

Влада хоче не допустити "Батьківщину" до участі у київських виборах?
Юрій Одарченко Фото: zn.ua

Влада хоче обмежити участь партії "Батьківщина" на виборах у Києві. Про це під час прес-конференції сказав народний депутат, керівник київського осередку "Батьківщини" Юрій Одарченко.

Він переконаний, що спроба позбавити його депутатського мандата напряму пов'язана з виборами до Київської міськради та мера.

"Партія регіонів зараз робить все, щоб вибори в Києві не відбулися. Так, є бажання в супереч Конституції не голосувати за призначення дати виборів. Бо впевнений, що жоден Конституційний Суд не зможе пояснити, чому повноваження міської влади та міського голови мають бути більше 5 років. Це не можливо. Тому думаю, що вибори у Києві найближчим часом будуть призначені. І цей позов до суду проти мене, як голови київської "Батьківщини", є ознакою того, що ми все ж таки просуваємося в сторону виборів", - переконаний нардеп.

Він пояснив,що в разі якщо у нього заберуть депутатські повноваження, то це суттєво обмежить його діяльність як очільника міської партійної організації.

"По суті це перший крок до того, щоб потім утворити різні ситуації, за якими можна буде не допустити партію "Батьківщина" на вибори у Києві. Такі сценарії відбувалися в Київській області і у Львові. Коли шляхом якихось "напрацювань" з керівниками партійних організацій "Батьківщина" не була допущена до виборів", - пояснив Одарченко.

Він також додав, що унеможливлення участі "Батьківщини" у виборах може бути тому, що він як очільник партійної структури підписує подання до членів дільничних комісій, формує і подає подання на кандидатів-депутатів від "Батьківщини" на міського голову.

"Впевнений, що після позбавлення мене депутатських повноважень, можуть бути різні ускладнення, які б унеможливлювали якісь речі пов'язані з виборами у Києві", - додав Одарченко.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче не допустити "Батьківщину" до участі у київських виборах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути