вівторок, 09 квітня 2013 18:29

Власенко попросить ВАСУ повернути йому депутатський мандат

Власенко попросить ВАСУ повернути йому депутатський мандат
Сергій Власенко Фото: Reuters

Захисник Юлії Тимошенко, колишній народний депутат Сергій Власенко має намір повернути свій мандат і знову потрапити у Верховну Раду.

Як повідомив Власенко, якщо Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнає незаконним рішення про позбавлення його депутатських повноважень, він повернеться в сесійну залу.

Відповідаючи на питання про те, які юридичні дії він буде робити в такому випадку, Власенко сказав: "Ніяких. Зайду в залу і все", цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Уточнюючи, що в такому разі буде з Романом Стаднійчуком, що прийшов у Раду за списком замість Власенка, він відповів: "Це проблема Стаднійчука. Я не знаю такої людини".

Власенко висловив надію, що Європейський суд прийме рішення у його справі найближчим часом. Але і без рішення Євросуду екс-депутат продовжить боротися: він має намір попросити Вищий адміністративний суд переглянути рішення про позбавлення його мандата у зв'язку з новими обставинами.

"Такими нововиявленими обставинами, зокрема, є те, що вже після рішення суду я брав участь у судовому засіданні справи Щербаня в допиті свідка, і у справі про вбивство Щербаня - як захисник Тимошенко. Тобто, відсутність у мене адвокатського свідоцтва і депутатського посвідчення за моєї участі в судовому засіданні, безумовно, свідчить про те, що я не здійснюю і не здійснював адвокатської діяльності, а дію на інших правових підставах у цьому судовому засіданні", - пояснив Власенко.

За його словами, він усвідомлює, що йому відмовлять у задоволенні цієї заяви.

"Але давайте спробуємо використати всі юридичні механізми для того, щоб продемонструвати, що у справі Власенка немає жодних правових підстав, а це виключно політична справа", - додав він.

Нагадаємо, Власенко є захисником екс-прем'єра в ряді кримінальних справ.

6 березня ВАСУ позбавив Власенка депутатського мандата, задовольнивши позов спікера Верховної Ради Володимира Рибака. Захисник подав скаргу в ЄСПЛ, а також подав заяву до ВАСУ про перегляд його ж рішення Верховним судом України. Нещодавно стало відомо, що від адмінсуду він отримав відмову.

Зараз ви читаєте новину «Власенко попросить ВАСУ повернути йому депутатський мандат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути