понеділок, 08 квітня 2013 22:10

Експерт пояснив, чому в "Батьківщині" з'явилися "тушки"

Експерт пояснив, чому в "Батьківщині" з'явилися "тушки"
Сергій Таран. Фото: 24tv.ua

Політолог Сергій Таран переконаний, що формування списків політичних сил є не досконалим, тому й потрапляють до фракцій "тушки".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Говорячи про тушок він сказав: "Формування списків та формування політичних сил дуже не досконале, бо потрапляють люди, які мають гроші".

Водночас він наголосив,що через цей принцип виникає безліч проблем.

"Потрапивши в партію, вони відчувають себе нічим не зобов'язаними, та дивляться на політику, як на бізнес. І де їм пропонують більше грошей, туди вони і переходять", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тушка" Табалов готовий вступити в "Батьківщину", якщо її перестане очолювати Яценюк

Окрім того, за його словами, "помилка деяких політичних сил, зокрема, "Батьківщини", що вони керуються таким політичним принципом, а не принципом моральності та професійності, а саме наявністю в людей грошей".

Говорячи про Канівця, він сказав: "По ньому можна було б говорити, після  його голосування. Хоч де-юре він зробив, що зробив".

Також, говорячи про те, чи варто очікувати нових "тушок", Таран наголосив: "Оскільки списки формувалися не прозоро, то не слід виключати того, що можуть з'явитися нові "тушки". Складно сказати скільки їх буде, але те що та небезпека чатує, то це правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калєтнік пророкує нові "тушки" в опозиції

Нагадаємо, 4 квітня спікер Володимир Рибак оголосив, що депутати Олег Канівець, Віталій Немілостівий, Роман Стаднійчук та Ігор Скосар вийшли із фракції "Батьківщина".

Канівець і Скосар  в заяві, поширеній у ЗМІ, пояснили свій вихід з "Батьківщини" тим, що не бажають брати участь у політичному "театрі одного актора", яким, на їхню думку, є лідер фракції Арсеній Яценюк.

5 квітня в ефірі телепрограми "Шустер Live" Віталій Немілостівий заявив, що готовий відмовитися від депутатського мандату. Яценюк вважає, що вихід з лав фракції "Батьківщина" чотирьох народних депутатів є частиною "спецоперації" влади проти нього. 8 квітня депутат "Батьківщини" Віталій Немілостівий написав заяву про складання депутатських повноважень.

Раніше цю політсилу покинули батько і син Табалови.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому в "Батьківщині" з'явилися "тушки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути