понеділок, 08 квітня 2013 12:06

"Тушка" Табалов готовий вступити в "Батьківщину", якщо її перестане очолювати Яценюк

"Тушка" Табалов готовий вступити в "Батьківщину", якщо її перестане очолювати Яценюк
Табалов: "Я готовий стати членом фракції "Батьківщина", але за умови, що Арсеній Яценюк складе повноваження лідера фракції". Фото: frontzmin.ua

Народний депутат України Андрій Табалов (позафракційний) заявляє, що готовий вступити у фракцію "Батьківщина" за умови, що Арсеній Яценюк залишить посаду глави цієї фракції.

У заяві, поширеній прес-службою депутата у понеділок, йдеться, що 2012 року, коли склалася складна ситуація у мажоритарному окрузі в Кіровограді, Табалов звертався за допомогою до Яценюка, однак не отримав її.

"З урахуванням цього, я готовий стати членом фракції "Батьківщина", але за умови, що Арсеній Яценюк складе повноваження лідера фракції. Саме на ньому лежить відповідальність за розкол фракції та перетворення її членів в обслуговуючий персонал одного з кандидатів у президенти", - підкреслюється в повідомленні.

"Загострення президентських амбіцій і початок передвиборчої кампанії, замаскованої під акцію "Вставай, Україно"!, відсутність конструктиву і нездатність досягати компромісу, що спричинило "виїзне" засідання парламенту, програш у боротьбі за київські вибори через низьку явку саме депутатів із "Батьківщини" і, відповідно, провальне голосування - це ті причини, по яких Арсеній Яценюк має піти з посади", - вважає Табалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович дав вказівку перекуповувати і залякувати "тушок" - Яценюк

Як повідомлялося, Андрій Табалов, 1983 р. н., на парламентських виборах у жовтні 2012 року був обраний по мажоритарному округу №99, як представник "Батьківщини", його батько, Олександр Табалов, 1957 р. н., пройшов у Раду за списком "Батьківщини" під №49. Обидва вони були рекомендовані партією "Фронт змін".

Водночас, обидва депутати не ввійшли до складу фракції "Батьківщина", тим самим порушивши присягу кандидата в народні депутати, підписану ними 5 серпня 2012 року. У зв'язку з цим фракція "Батьківщина" вимагала від обох депутатів скласти мандати.

У перший день роботи Верховної Ради VII скликання народні депутати від ВО "Свобода" силою видворили обох Табалових із сесійної зали, і вони не були присутні при прийнятті всім депутатським корпусом присяги народного депутата, у зв'язку з чим виникла неоднозначність у питанні про те, чи вступили обидва депутата в свої повноваження.

17 січня 2013 року заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера повідомив, що вони є повноважними народними депутатами, оскільки за офіційною інформацією апарату Верховної Ради прийняли в установленому законом порядку присягу.

Зараз ви читаєте новину «"Тушка" Табалов готовий вступити в "Батьківщину", якщо її перестане очолювати Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути