Ексклюзиви
середа, 26 червня 2013 08:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Конгрес США ухвалив чергову резолюцію, в якій закликає Україну звільнити Тимошенко

Конгрес США ухвалив чергову резолюцію, в якій закликає Україну звільнити Тимошенко
У резолюції рекомендується Євросоюзу зробити звільнення Тимошенко одним із "важливих критеріїв" підписання з Україною Угоди про асоціацію. Фото: dt.ua

Комітет у закордонних справах сенату Конгресу США на засіданні у вівторок ухвалив резолюцію, в якій закликає владу України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Документ розроблено з ініціативи сенатора Річарда Дурбина (демократ, від штату Іллінойс) та від імені верхньої палати Конгресу США "закликає уряд України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко".

Крім того, Європейському Союзу у ній рекомендується зробити звільнення Тимошенко одним із "важливих критеріїв" підписання з Україною Угоди про асоціацію у рамках майбутнього у листопаді у Литві саміту ініціативи "Східне партнерство".

Також у резолюції висловлюється сподівання на те, що Україна буде пов'язувати своє майбутнє з Європою і США.

Дата голосування по резолюції, яка не має обов'язкової сили, у сенаті повного складу поки не визначена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк у Вашингтоні говорив із діаспорянами про Тимошенко та медичну реформу

На цьому ж засіданні комітет одноголосно рекомендував сенату повного складу затвердити кандидатуру нового посла США в Україні Джеффрі Пайятта.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 10 грудня 2012 року визначила умови для продовження переговорів із владою України про перспективи підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

"Рада ЄС очікує, що влада України усуне випадки політично мотивованого переслідування без затримок, а також здійснить подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому", - наголошувалося у документі.

Після саміту Україна - ЄС 25 лютого 2013 року президенти Європейської Ради та Європейської комісії Герман Ван Ромпей і Жозе Мануель Баррозу заявили, що ключовою умовою для підписання Угоди з Україною про асоціацію з Європейським Союзом залишається вирішення питання виборчого правосуддя.

"Підписання Угоди про асоціацію грунтується на трьох питаннях - це вибіркове правосуддя, законодавство про вибори і реформи. Ми, з боку Європейського Союзу, закликаємо, щоб прогрес у цих питаннях був до травня цього року", - підкреслив Ван Ромпей.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США ухвалив чергову резолюцію, в якій закликає Україну звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути