пʼятниця, 21 червня 2013 08:17

Тимошенко має право на чесне правосуддя і належне лікування - глава МЗС Німеччини

Тимошенко має право на чесне правосуддя і належне лікування - глава МЗС Німеччини
Гідо Вестервелле Фото: europeandaily.com

У європейській системі цінностей застосування виборчого правосуддя, зокрема, щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, є неприйнятним, заявляє міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

"Важливо, щоб виборче правосуддя не застосовувалося в європейській системі цінностей. Цього не повинно бути ні в Україні, ні в Європі. Припинення такого виборчого правосуддя має символічний характер", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

Вестервелле підкреслив, що Тимошенко має право на чесне правосуддя і на належне лікування. При цьому він додав, що позиція Німеччини щодо її лікування "залишається в силі".

Нагадаємо, 1 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко має право на чесне правосуддя і належне лікування - глава МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

135

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути