Ексклюзиви
неділя, 26 травня 2013 02:29

В Індії бойовики-маоїсти напали на представників конгресу, вбиті 17 людей

В Індії бойовики-маоїсти напали на представників конгресу, вбиті 17 людей
Фото: topnews.in

В індійському штаті Чхаттісгарх 25 травня бойовики-маоїсти напали на групу представників місцевого відділення партії Індійський національний конгрес. За даними ЗМІ, внаслідок нападу були вбиті 17 людей.

За даними правоохоронних органів, серед убитих виявилися п'ятеро поліцейських і 12 політиків. Крім того, були викрадені голова партії Нанд Кумар Пател та його син. Їх місце перебування невідоме.

Політики поверталися з політичного мітингу, коли у пустельному лісистому районі потрапили в засідку маоїстів. Ті спочатку підірвали бомбу на шляху проходження кортежу, а потім почали обстрілювати його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яценюку вигідно, щоб Тимошенко сиділа" - нардеп

За даними ЗМІ, серед убитих виявився політик Махендер Карма, який, як зазначає видання, був головною мішенню нападників. Карма був одним з ініціаторів антимаоїстської кампанії.

Повідомляється також, що, за даними деяких джерел, один із племінних лідерів, поранених під час атаки на кортеж, був пізніше убитий по дорозі до лікарні.

У штаті Чхаттісгарх, розташованому у Центральній Індії, активно діє рух маоїстів. Вони ведуть збройну боротьбу проти центрального індійського уряду, борючись, за їхніми словами, за інтереси племінних об'єднань та безземельних селян. Влада Індії звинувачує маоїстів у роботі на Пакистан та Китай і називає їх головною внутрішньою загрозою безпеки країни.

Маоїсти регулярно влаштовують теракти, а також займаються викраденнями і вимаганням.

Зараз ви читаєте новину «В Індії бойовики-маоїсти напали на представників конгресу, вбиті 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути