Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2013 11:24

Конгрес українців вимагає у Януковича випустити Тимошенко

Конгрес українців вимагає у Януковича випустити Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: ua.for-ua.com

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій направив лист до президента Віктора Януковича з закликом негайно звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

У листі зазначається, що Європейський Суд з прав людини своїм рішенням від 30 квітня 2013 р. в справі Тимошенко проти України одноголосно визнав, що увесь термін досудового ув`язнення колишнього прем'єр-міністра Тимошенко був свавільним і незаконним. Це рішення набрало чинності 31 липня 2013 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Путіна вигідно, аби Тимошенко далі сиділа — політолог

"Світовий Конґрес Українців наголошує, що звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко залишається критичною вимогою ЄС для підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною під час Третього саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р. Її звільнення послало б сильний сигнал про зобов'язання владних структур відносно євроінтеграції України", - заявив президент Світового Конґресу Українців.
Також у конгресі нагадали одну із вимог Євросуду: "Припинити застосування вибіркового правосуддя на всіх рівнях влади і уможливити участь опозиційних партій у політичному житті на основі єдиних правил гри".
Зараз ви читаєте новину «Конгрес українців вимагає у Януковича випустити Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути