пʼятниця, 02 серпня 2013 05:07

Поневірянням "васильківських терористів" пророчать близький і щасливий кінець

Поневірянням "васильківських терористів" пророчать близький і щасливий кінець
"Васильківські терористи". Фото: uk.wikipedia.org

Святошинський суд міста Києва порушив кримінальне провадження по факту тиску на свідків у справі так званих "васильківських терористів".

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у Соціал-національній асамблеї (СНА), суддя Юрій Бурбела, який слухає цю справу, порушив кримінальне провадження по факту тиску на свідків Юрія Бойка та Максима Бондаренка, яке, за їхніми словами, було вчинено під час досудового слідства слідчими та оперативними співробітниками СБУ.

Відповідні матеріали для досудової перевірки направлені судом до прокуратури Київської області.

У СНА нагадали, що оперативний співробітник Служби безпеки визнав факт фізичного та психологічного тиску на свідка Юрія Бойка, що було відзнято прихованою камерою журналістами ТВі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУшник Єрмакович визнав справу "васильківських терористів" лайном - ЗМІ

Під час останнього судового засідання суд також дослідив п'ятий том кримінальної справи "васильківських терористів". Як зазначили активісти, з'ясувалося, що всі процесуальні документи стосовно одного із обвинувачених Володимира Шпари були складені з порушенням, так як у всіх документах фігурує Шпара з іншими ініціалами.

"Справжнє здивування у суду викликав той факт, що символіка Соціал-національної асамблеї — Ідея нації — зареєстрована в Міністерстві юстиції України з дев'яностих років минулого століття і не має жодного відношення до заборонених ідеологій та символів", - додали у СНА.

Громадські діячі, крім того, зауважили, що судові засідання у справі "васильківських терористів" відбуваються останнім часом дуже часто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді над "васильківськими терористами" допитають небажаного для СБУ свідка

"Якщо врахувати, що розгляд цієї справи затягувався майже два роки, то можна передбачити, що суд все-таки вирішив поставити якусь крапку в цій абсурдній і повністю сфальшованій кримінальній справі", - припустили соціал-націоналісти.

Нагадаємо, майже два роки тому — наприкінці серпня 2011 року — Служба безпеки України затримала двох депутатів Васильківської міської ради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза, а також Володимира Шпару. Їх звинуватили у готуванні теракту, який, на думку обвинувачення, мав полягати у підриві пам'ятника Леніну у м. Борисполі, що на той час вже був демонтований.

Зараз ви читаєте новину «Поневірянням "васильківських терористів" пророчать близький і щасливий кінець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути