Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2013 09:20

Росія тисне на Україну силою - Іноземні ЗМІ про "торговельну війну"

Росія тисне на Україну силою - Іноземні ЗМІ про "торговельну війну"
Експерти чекають продовження "торговельної війни". Фото: zn.ua

Кремль реагує силою на потенційне підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як пише The Wall Street Journal, про це свідчать коментарі радника президента Росії Володимира Путіна з питань економічної інтеграції Сергія Глазьєва.

Видання нагадало, що Росія минулого тижня посилила перевірки українських товарів на кордоні. На думку українських експортерів, це загальмувало поставки і завдало серйозних фінансових втрат для українських виробників.

У неділю Глазьєв заявив, що ці перевірки були "превентивними заходами" у підготовці до змін митних процедур, у разі якщо Україна підпише пакт з ЄС.

Москва давно обіцяла Україні нижчі ціни на газ в обмін на вступ до Митного союзу. Український президент Віктор Янукович, тим не менш, дав зрозуміти, що він зараз вважає за краще угоду з ЄС.

Прем'єр-міністри двох країн Микола Азаров і Дмитро Медведєв обговорили телефоном посилення перевірок на кордоні. Вищі чиновники з обох сторін проведуть зустрічі найближчими днями.

Глазьєв заявив, що угода про вільну торгівлю між ЄС та Україною призведе до того, що європейські товари заповнять український ринок і будуть необхідні жорсткі перевірки, щоб не допустити їх проникнення в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Росія тисне на Україну силою - Іноземні ЗМІ про "торговельну війну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути