понеділок, 29 жовтня 2012 18:40

На деяких округах партії влади додавали до 20% - "Спільна справа"

На деяких округах партії влади додавали до 20% - "Спільна справа"
Олександр Данилюк. Фото: www.spilnasprava.com

На деяких округах на користь провладних сил незаконно додавалося до 20%.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

Сам день голосування пройшов під знаком масових порушень, наголосив він.

"Це і мільйон осіб, які голосували вдома, з яких як мінімум 600 тисяч взагалі не знали, що вони проголосували. Це неможливість контролювати видачу бюлетенів, перевірка прописки осіб, які отримували їх, тому що здійснювалося перешкоджання з боку членів комісій. Місцями було зафіксовано вкидування бюлетенів. Також - підвіз додаткових бюлетенів, які невідомо де з'явилися. У цьому була абсолютно різна технологія. Якщо, наприклад, в Києві привозили в коробках від піци, то в Харкові це відбувалося абсолютно відкрито — ОВК з порушенням закону видавала ДВК додаткові бюлетенів, хоча це прямо заборонено законом", - розповів спостерігач.

Водночас, за словами Данилюка, найцікавіше звичайно, почалося після закриття дільниць:

"Масові порушення порядку підрахунку голосів, масове перешкоджання контролю за підрахунком — в абсолютній більшості випадків спостерігачам не давали дивитися, за кого стоять відмітки в бюлетенях. І це було не тільки на сході і на півдні, а й у Києві. При чому, це стосувалося не тільки спостерігачів місцевих, а й міжнародних. Також варто зазначити, і навмисне затягування підрахунку голосів у тих місцях, де впевнено перемагає опозиція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магера погрожує поскаржитись в прокуратуру, якщо політики спробують впливати на результат підрахунку голосів

Так зокрема, координатор руху "Спільна справа" розповів, що, наприклад, у Донецькій області на рівні підрахунку за оцінками спостерігачів на користь провладних сил було додатково додано до 20%.

"Бо якщо взяти ситуацію, коли ми бачимо, що кандидат від опозиційної політичної сили, мажоритарник, а там здебільшого слабкі мажоритарники, набирає 10-15%, а ця ж політична сила набирає 2-3%, то ми прекрасно розуміємо, що була установка різати по пропорційним спискам, а на мажоритарку ніхто особливо не зважав. Бо, в принципі, ми розуміємо, що "регіонали" безперечно виграли мажоритарку, але із зовсім іншими показниками, ніж озвучують", - наголосив він.

Також значною проблемою було і масове вимикання світла по проблемним дільницям у ніч підрахунку голосів, де були присутні принципові члени комісії, спостерігачі, які вимагали додержання законності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ЦВК назвав безвідповідальними маніпуляції із явкою

"І питання полягає не в тому, який рівень фальсифікацій був на виборах, а в тому, що на рівні мажоритарних округів достатньо невеликої кількості фальсифікацій для того, щоби виграв не фаворит, а той, що йшов другим. А фальсифікація, умовно кажучи, дрібними не були", - підкреслив Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «На деяких округах партії влади додавали до 20% - "Спільна справа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути