середа, 26 квітня 2017 15:34

Москва продовжує поширювати брехню через підконтрольні медіа в Україні

Москва продовжує поширювати брехню через підконтрольні медіа в Україні
У заяві "Народного фронту" сказано, що усім - політикам, журналістам, громадським активістам - потрібно навчитися розпізнавати брехню РФ за її недосказаними зворотами, химерними натяками і припущеннями

Кремлівська пропаганда послідовно і методично працює над політичним протистоянням в Україні та демонізацією образу Сполучних Штатів. Для цього Кремль та його маріонетки використовують найрізноманітніші "гебешні" засоби.

Про це йдеться у заяві "Народного фронту".

Черговим прикладом маніпуляцій "Народний фронт" вважає публікацію на сайті "Страна.ua" матеріалу з назвою "Кто Вы, мистер Кент?". Це - типовий зразок стилю КДБ, а також псевдожурналістики в манері Russia Today.

Уся публікація пронизана антиамериканською конспірологією про таємний і тотальний вплив США на українську політику. Останніми днями в серії публікацій про скандали довкола НАБУ "Страна.ua" наполегливо проштовхує "американській слід". Усе зводиться до того, що всі дії здійснюються за вказівкою з-за океану. І у звичайних московських традиціях нагадується, що українськими революціями також заправляли "агенти американських спецслужб".

Мета таких дій - сіяти в Україні зневіру у власні сили, переключати увагу з реальних підривних дій на фейк і брехню, посилювати політичне протистояння і водночас поширювати недовіру назовні.

Цій меті підпорядковані дії широкої мережі агентів впливу Москви.

Нам усім - політикам, журналістам, громадським активістам - потрібно навчитися розпізнавати цю брехню за її недосказаними зворотами, химерними натяками і припущеннями. Цей ворог небезпечний, бо "вкидаючи" брехню, він розраховує, що його дії ніхто не буде спростовувати. Діючи нижче плінтуса, він поширює цвіль, яка стає отрутою. Але цю брехню треба виявляти і зупиняти її критичним і розумним аналізом.

Що ж стосується емоцій довкола дій Національного антикорупційного бюро України, то представники "Народного фронту" неодноразово заявляли: кожен має займатися своїм. НАБУ повинно забезпечити професійні слідчі дії, підозрювані особи мають право довести свою правоту, суд має виносити чесні рішення, а медіа - займатися висвітленням об'єктивних фактів.

Зараз ви читаєте новину «Москва продовжує поширювати брехню через підконтрольні медіа в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути