неділя, 16 грудня 2018 22:40

Моряк з буксиру "Яни Капу" визнав, що він військовополонений

Моряк з буксиру "Яни Капу" визнав, що він військовополонений
Моряк "Яни Капу" визнав себе військовополоненим. Фото: РБК

Український моряк, член екіпажу захопленого 25 листопада росіянами буксиру "Яни Капу", Володимир Лісовий заявив, що визнає себе військовополоненим.

"Володимир почуває себе добре, ніяких скарг або прохань не висловлював. Передачу йому віддали. За його словами, він на даний момент не має потреби ні в чому. Як і інші моряки, яких раніше змогли відвідати адвокати нашої команди, Лісовий заявив, що вважає себе військовополоненим", – у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

Командир бронекатера "Нікополь" назвав себе військовополоненим та відмовився давати свідчення. Раніше так само вчинили ще дев'ятеро полонених моряків. Богдана напередодні відвідав у московській в'язниці Лефортове його адвокат Еміль Курбедінов. Він повідомив, що Небилиця виглядає бадьоро та навіть посміхається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук розбив надії про допомогу НАТО

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Зараз ви читаєте новину «Моряк з буксиру "Яни Капу" визнав, що він військовополонений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути