Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2018 09:15

Полонені моряки не допустили повномасштабної агресії - Полторак

Полонені моряки не допустили повномасштабної агресії - Полторак
Росіяни утримують 24 українських моряків за гратами. Фото: Politeka

Якби українські моряки у Керченській протоці відкрили вогонь по російських військових, Кремль пішов би на повномасштабну агресію.

На цьому наголосив міністр оборони Степан Полторак в ефірі телеканалу "Прямий".

"Вони герої. Якщо б вони відкрили вогонь, навряд чи у нас сьогодні відбувалася би ця передача, і було би все по-іншому. Тому що Російська Федерація чекала і готувала цю провокацію… Із тих перехватів, які ми бачили, із перемовин між кораблями ФСБ Росії та Чорноморського флоту та нашими моряками, де вони ображали, де вони нахабно себе поводили, де вони врешті застосували зброю, – тільки витримка врятувала ситуацію від широкомасштабної агресії", - сказав Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак пояснив, чому Україна не відступить з Азовського моря

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранили. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував всіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Полонені моряки не допустили повномасштабної агресії - Полторак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути