вівторок, 03 квітня 2007 18:53

Мін"юст визнав указ Ющенка про розпуск ВР нелегітимним

Мін"юст підготував юридичний висновок за результатами правової експертизи Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України" від 2 квітня 2007 р. N 264. Згідно із висновком, Мін"юст пропонує Президентові скасувати Указ, – про це сьогодні, 3 квітня, повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

Із надзвичайно довгим текстом юридичного висновку Міністерства юстиції  (15 тисяч знаків)  можна ознайомитись на офіційному сайті Мін"юсту – www.minjust.gov.ua.

Тут подаємо окремі тези повідомлення.

Як йдеться у заяві Мін"юсту, на підставі положень частини другої статті 8 Конституції України, відповідно до яких закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України та мають відповідати їй, Указ Президента України від 2 квітня 2007 р. N 264 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України" виданий Президентом України з перевищенням наданих йому Конституцією України повноважень та порушує Конституцію України.

"У зв"язку з цим Міністерство юстиції вважає за необхідне запропонувати Президентові України скасувати Указ від 2 квітня 2007 р. N 264 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України" як такий, що суперечить Конституції України", – йдеться у висновку, пише "ЗІК".
Зараз ви читаєте новину «Мін"юст визнав указ Ющенка про розпуск ВР нелегітимним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути