пʼятниця, 13 вересня 2024 07:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США намагається не втратити $6 млрд фінансування для Києва

Міноборони США намагається не втратити $6 млрд фінансування для Києва
Пентагон працює з Конгресом, щоб не втратити $6 млрд залишків фінансування для України. Фото: pixabay.com

Міноборони США співпрацює з Конгресом, щоб не втратити фінансування, яке після завершення фінансового року залишиться від 60-мільярдного пакету допомоги Україні.

До кінця місяця Сполучені Штати виділять Україні ще кілька пакетів допомоги, заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

"Наприкінці фінансового року дія повноважень щодо виділення допомоги за розпорядженням президента США завершиться. Тому зараз ми працюємо з Конгресом, аби продовжити ці повноваження та мати змогу й надалі виділяти Києву пакети допомоги", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон оцінив контрнаступ РФ на Курщині

У квітні президент США підписав закон, який дозволив передати на підтримку України понад $60 млрд. Фінансовий рік у Сполучених Штатах триває до 30 вересня. Станом на початок вересня із загального пакету невикористаними залишалося понад $6 млрд.

США до кінця місяця мають витратити $6 млрд на військову допомогу Україні або адміністрація Білого дому ризикує втратити ці кошти.

Адміністрація президента США Джо Байдена проводить невідкладні обговорення із Конгресом, аби мати змогу використати гроші у військовій допомозі для України до кінцевого терміну, що настане 30 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США намагається не втратити $6 млрд фінансування для Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути