субота, 15 травня 2021 15:45

Людям культури в політиці не місце - піарниця

Автор: Тарас Подолян
  "Не може кухарка чи людина, яка має багато підписників в інстаграмі, керувати державою", - каже Світлана Тараторіна
"Не може кухарка чи людина, яка має багато підписників в інстаграмі, керувати державою", - каже Світлана Тараторіна

Світлана Тататоріна більше 10 років займалася політичним піаром. За її словами, найбільша проблема політиків – відсутність відповідальності і непрофесіоналізм.

"Досвід показує, що участь людей від культури і шоу-бізнесу в політиці не є ефективним шляхом. Політикою мають займатися все ж таки професіонали, незважаючи на те, що період Януковича дискредитував це поняття. Для того, щоб якісно займатися законотворчістю, треба бути професіоналом у цій сфері. Не може кухарка чи людина, яка має багато підписників в інстаграмі, керувати державою", - сказала вона.

"Я працювала у пресслужбах, допомагала у виборчих кампаніях. Найважливіше і найважче - комунікація з людьми. Найбільша проблема політиків – відсутність відповідальності. Коли людина на хвилі якогось бренду приходить у Верховну Раду, вдає що щось ніби там робить, хоча чітко розуміє, що його кар'єра закінчиться разом з цим брендом, і через 5 років він далі буде працювати весільним фотографом або співатиме на корпоративах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми боялися, що кримські татари заберуть нашу землю" - спогади кримчанки

Це - відсутність відповідальності. На старті обіцяє золоті гори, а потім може просто зникнути. Зовсім інша історія, коли людина будує довготривалу політичну діяльність і змушена відповідати за кожну свою дію", - додала Світлана Тараторіна.

Середні наклади українських авторів до карантину складали 2 тис. примірників. А тепер і тисячний наклад вважається непоганим тиражем. При цьому у сусідній Польщі нормальним тиражем для масової літератури вважається більше 10 тис. примірників. Про це розповідає письменниця Світлана Тараторіна.

"Читання треба популяризувати на державному рівні. Наприклад, американська телеведуча Опра Вінфрі веде свій книжковий клуб. Акторка Різ Візерспун також має свій читацький клуб. Для них це не бізнес, а соціальна ініціатива з популяризації читання.

Зараз ви читаєте новину «Людям культури в політиці не місце - піарниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути