пʼятниця, 03 травня 2019 17:17

Люди мають побачити, що президент Зеленський хоче змінювати країну — Тарута

Автор: facebook.com
  Сергій Тарута висловився з приводу завдань, що стоять перед новим президентом
Сергій Тарута висловився з приводу завдань, що стоять перед новим президентом

Якщо новообраний президент буде пропонувати та реалізовувати правильні для країни ідеї, він отримає достатньо підтримки з боку суспільства та політикуму. Про це заявив лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута в інтерв'ю для Politeka online.

"Головна загроза для Зеленського у тому, що зараз назбиралась велика кількість шукачів посад, які нічого доброго зробити не можуть, більше того – не хочуть. А порядні та професійні люди, які відповідають вимогам суспільства, точно не будуть проситись до державних кабінетів. Якщо новий президент хоче набрати хорошу команду, він повинен знаходити цих людей і запрошувати на роботу, але для цього повинна бути чітка мотивація. Люди повинні побачити, що президент Зеленський хоче змінювати країну, тільки тоді за ним підуть", – наголосив Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія "Основа" починає активну підготовку до парламентських виборів

Політик також висловив думку щодо політичних перспектив "старої" команди.

"У нашому парламенті дуже мало ідеологічних депутатів. Ми маємо розуміти, що БПП на 90% складається з людей, які йшли в політику виключно заради посад і власної вигоди. Ці люди зараз будуть підлаштовуватись під ситуацію. Кожен із них усвідомлює, що до Порошенка дуже багато питань у правоохоронних органів. Члени його фракції, як це часто буває у нашій країні, швидко можуть перевзутись і створити нову фракцію чи групу", – відзначив політик.

Сергій Тарута додав, що одне з пріоритетних завдань для нового очільника держави, – навести лад у судовій системі.

"Ми говоримо про Антикорупційний суд, якому громадськість має довіряти. Але у нас велика держава. Як бути у Маріуполі, Жмеринці чи Рівному? Те, що зараз відбувається у судовій системі, – це навіть близько не реформа, а бажання Порошенка підпорядкувати собі систему. Зараз необхідно впроваджувати реальні зміни і виходити в правове поле. Тільки таким чином Україна зможе повернути довіру закордонних партнерів і залучити інвестиції в свою економіку. Ефективна судова система – важливий крок на шлях до успіху", – каже очільник "Основи".

"Перше, що потрібно зробити новому президенту, – прийняти новий виборчий закон, який разом із іншими новаціями дозволить формувати проукраїнським політичним силам блоки на виборах до Верховної Ради", — наголосив Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Люди мають побачити, що президент Зеленський хоче змінювати країну — Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути