Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2019 16:55

Тарута: партія "Основа" підтримує ідею відновлення реальних політичних блоків у Раді

Тарута: партія "Основа" підтримує ідею відновлення реальних політичних блоків у Раді
У Верховну Раду вже внесли законопроект щодо участі виборчих блоків політичних партій у парламентських виборах. Фото: Facebook

Перше, що потрібно зробити новому президенту – прийняти новий виборчий закон, який, поряд з іншими новаціями, дозволить формувати проукраїнським політичним силам блоки на виборах у Верховну Раду.

На цьому наголосив Сергій Тарута, народний депутат України та лідер політичної партії "Основа" в ефірі телеканалу "НАШ".

"Це світова практика, яка успішно працює в багатьох країнах Європи. Блоки дають можливість консолідувати здорові сили навколо системи цінностей – ідеологічної моделі, економіки, зовнішньополітичного вектору розвитку. Також необхідно ліквідувати мажоритарну систему, яка, на жаль, залишається головним адміністративним і корупційним ресурсом діючої влади", – заявив лідер "Основи".

Сергій Тарута також відзначив, що особисто як народний депутат підтримає внесений 11 квітня на розгляд Верховної Ради Проект Закону №10218 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі виборчих блоків політичних партій у виборах народних депутатів України".

"Є великий запит від українського суспільства на очищення влади. Я підтримую цивілізоване рішення, яке дозволить об'єднатися і не розпорошувати сили. Блоки – це правильна форма участі у виборчому процесі, яку потрібно відновити", – додав Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Тарута: партія "Основа" підтримує ідею відновлення реальних політичних блоків у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути