середа, 01 травня 2024 03:49

Лукашенко будує собі величезну резиденцію біля Сочі - ЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко будує в селищі Красна Поляна під Сочі величезну резиденцію з готелем, ресторанним комплексом і шале.

Резиденція обіцяє бути розкішною - стіни з монолітного залізобетону, позолочені ручки на дверях, басейни, кухні, ресторани, особистий кабінет і "озброєна до зубів охорона", йдеться в спільному розслідуванні журналістів Belsat і об'єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL.

В схемі купівлі-продажу і будівництва задіяні найближчі компаньйони й "гаманці" Лукашенка, стверджують журналісти. Будують резиденцію "тихо, через фірму-прокладку, за високим парканом, і бояться, щоб відомості про призначення не потрапили у ЗМІ".

На плані будівництва є 12 об'єктів загальною площею 7 374 кв. м на ділянці площею понад 97 248 квадратів. Третину площі забудови займає об'єкт "головна будівля", проєктований для господаря.

Автор: BELPOL
  Макет забудови резиденції Лукашенка
Макет забудови резиденції Лукашенка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко може відправляти білорусів на війну: у країні оновили військову доктрину

У головній будівлі розташується гардеробна, банкетний зал, кухня для холодних і кухня для гарячих страв, їдальня, вітальня, ванна (адаптована для маломобільних осіб), кінотеатр, охорона й робочий кабінет.

На підземному поверсі - басейн, російська і турецька лазня, масажна, фітнес-зал, службова кімната охорони, пральня, серверна і навіть кімната для лиж.

Нагорі садиби - вітальня площею 62 квадрати, 20-метрова лазня. Дві менші спальні по 36 кв. м кожна, і головна - на 55 метрів.

Під головною будівлею запроектовано три VIP-котеджі - по 730 кв. м кожен. Один із них адаптований для проживання маломобільних осіб. Обладнані басейнами, їдальнею, трьома спальнями тощо.

Є на карті ділянки й готель усього на чотири номери площею 348 кв. м. Тут поверх під землею - для персоналу. На першому поверсі - фойє, туалети і зона ресепшена, а також 74-метровий зал для обідів, розрахований на 24 персони. На другому - чотири номери, кожен – 47 квадратів.

На території знаходиться також ресторанний комплекс, більший за готель. Спортивна інфраструктура, пункт пропуску, гараж і будівля охорони з шістьма ліжками в зоні для відпочинку та кімнатою для зброї.

Автор: BELPOL
  Макет забудови резиденції Лукашенка
Макет забудови резиденції Лукашенка

У липні виповниться 30 років безперервного перебування Лукашенка при владі. У сусідній країні просто немає іншого політика, який офіційно пройшов би через церемонію інавгурації, у Білорусі виросло щонайменше два покоління людей, які не бачили інший портрет на стінах офіційних закладів. Лукашенко створив режим одноосібної влади, який пережив масові протести 2020 року та намагається зберегти себе зараз, в умовах війни біля кордонів Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко будує собі величезну резиденцію біля Сочі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути