понеділок, 09 жовтня 2017 13:41

Луценко пояснив засади скандальної поправки Лозового

Луценко пояснив засади скандальної поправки Лозового
Фото: obozrevatel.com

Обмеження термінів слідства не застосовується до відкритих раніше кримінальних проваджень, у тому числі розслідування злочинів часів Революції гідності.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 9 жовтня.

"Остаточний варіант не є катастрофою для жодної справи, про яку говорили "всепропальщики". Зміна кодексів не стосується всіх справ до його прийняття. Жодна справа, порушена до прийняття Кодексу не підпадає під його дію", - наголосив Луценко.

"В остаточному варіанті є жорсткі, але прийнятні рамки термінів для слідства нових справ, встановлені гранично допустимі строки слідства з моменту внесення відомостей до єдиного реєстру - відповідно до тяжкості злочину - 6, 12, 18 місяців. Це жорстко, але можливо. Можливе продовження слідства на стадії до підозри на 2, 6, 12 місяців суддею. Кількість таких звернень необмежена. Після вручення підозри можна продовжувати слідство керівником місцевої прокуратури до 3 місяців, слідчим суддею - до 6-12 місяців", - пояснив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поправка Лозового закриє всі провадження по Майдану - Горбатюк

Поправка народного депутата від "Радикальної партії" Андрія Лозового скорочує строки досудового розслідування від початку внесення даних до ЄРДР до трьох місяців для злочинів середньої тяжкості і до півроку для тяжких злочинів. Крім цього вносить ще деякі зміни до КПК. Міністр Аваков зробив зауваження щодо підтриманої поправки та вимагає її виправити.

Зараз ви читаєте новину «Луценко пояснив засади скандальної поправки Лозового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути