четвер, 05 жовтня 2017 11:56

Поправка Лозового закриє всі провадження по Майдану - Горбатюк

Поправка Лозового закриє всі провадження по Майдану - Горбатюк
Горбатюк називає цю поправку "політичною маячнею"

Поправку нардепа Андрія Лозового в Кримінальний процесуальний кодекс потрібно скасувати. Вона може закрити сотні кримінальних проваджень, в тому числі і всі справи по Майдану.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Добре, що це не закон, це тільки проголосовано Верховною Радою. Я сподіваюсь і вимагаю, щоб цей закон не був прийнятий саме в цій частині", - сказав Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп про судову реформу: Хто приймав - хай розхльобує

"Депутати, які за це голосували, взагалі не розуміють положень Конституції. Держава, по статті 3 Конституції, повинна забезпечити безпеку, недоторканність особи. Кримінальний процес направлений на захист особи від кримінальних посягань. Ці зміни в кодекс установлюють, що від трьох місяців до року, якщо слідчі не розкрили злочин, то воно має закритися. ВР повинна внести постанову про відміну цього законопроекту, інакше будуть закриті сотні кримінальних проваджень, в тому числі всі справи по Майдану", - додав Горбатюк.

Він підкреслив, що йому не зрозуміла мотивація нардепів, які проголосували за цю поправку, називає її "правовою маячнею".

Поправка народного депутата від "Радикальної партії" Андрія Лозового скорочує строки досудового розслідування від початку внесення даних до ЄРДР до трьох місяців для злочинів середньої тяжкості і до півроку для тяжких злочинів. Крім цього вносить ще деякі зміни до КПК. Міністр Аваков зробив зауваження щодо підтриманої поправки та вимагає її виправити.

Зараз ви читаєте новину «Поправка Лозового закриє всі провадження по Майдану - Горбатюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути