вівторок, 03 квітня 2018 14:30

Луценко оперативно відреагував на ультиматум Холодницького

Луценко оперативно відреагував на ультиматум Холодницького
Назар Холодницький просив змінити підслідність кримінального провадження. Фото: bbc.com

Генпрокурор Юрій Луценко передав справу свого заступника – керівника САП Назара Холодницького генеральній інспекції ГПУ.

Про це повідомив керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк, передає "Українська правда".

"З огляду на це, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо Холодницького нещодавно змінене. Його здійснюють прокурори генеральної інспекції. Це було рішення генерального прокурора", - сказав Гуцуляк.

Саме його департамент займався справою Холодницького. У свою чергу САП веде провадження проти Гуцуляка.

"Я знаю про одне [провадження]. Воно зареєстроване за моєю ініціативою після виходу сюжету з приводу моєї дружини. Воно було зареєстроване за підслідністю і скероване в НАБУ. Там проводили слідчі дії, я давав свідчення. Очевидно, що саме це провадження викликає в нього якісь міркування з приводу упередженості працівників нашого підрозділу", – сказав Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький проситиме про тимчасове відсторонення

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

За словами Ситника, детективи майже місяць прослуховували керівника САП. Зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. Йдеться про "злив" інформації про обшуки у підозрюваних та тиск на певних посадових осіб і суддів для ухвалення потрібних рішень. Також нібито почули, як Холодницький підбурював свідка до неправдивих свідчень.

Антикорупційний прокурор наголосив, що може прокоментувати кожне слово з записів. І зазначив, що його провадженням займається департамент ГПУ, проти керівника якого у САП відкриті справи.

Холодницький заявив, що братиме участь у слідчих діях лише після того, як його справу передадуть іншому департаменту.

Зараз ви читаєте новину «Луценко оперативно відреагував на ультиматум Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути