понеділок, 28 серпня 2017 13:04

Льовочкін пропонував мені 5 мільйонів доларів і погрожував "мочити" на "Інтері" - Рабінович

Льовочкін пропонував мені 5 мільйонів доларів і погрожував "мочити" на "Інтері" - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович сказав, що "міняти Україну на кураторів" не збирається

Один з лідерів "Опозиційного блоку", народний депутат Сергій Льовочкін зробив низку неприйнятних пропозицій народному депутату, лідеру партії "За життя" Вадиму Рабіновичу. Про розмову з Льовочкіним і про те, що він відповів представнику "Оппоблока", Рабінович розповів в ефірі телеканалу NewsOne.

"Мені пролунав епохальний дзвінок здалеку. Подзвонив один з тих, хто завжди стоїть за плечима наших політиків, якого можна було завжди знайти при Кучмі, при Ющенку, при Януковичі - це пан Льовочкін, один з керівників "Опозиційного блоку". У нас з ним виникли серйозні протиріччя після того, як вони проголосували за те, щоб віддати президенту весь Конституційний суд і фактичні диктаторські повноваження. Він мені сказав: "Вадим Зіновійович, я хочу, щоб ви зрозуміли - все змінилося" - і мене це, до речі, дуже насторожило. Він говорить: "До нового року. Я вам потім все поясню, всі питання по Україні будуть вирішені. Що буде з Україною - вирішиться, мовляв, до нового року", - заявив Рабінович.

За його словами, Льовочкін запропонував йому повернутися в "Оппоблок", а також зустрітися особисто для розмови з "кураторами".

"Далі Льовочкін запропонував мені три речі. Перше - повернутися в "Опозиційний блок". Друге - забрати з НАБУ заяву щодо його французької вілли. І третє - прилетіти до нього на яхту, де він сидить з кураторами, я не знаю звідки - з ЦРУ або КДБ, не знаю, хто у нього куратори... Зі мною, мовляв, там переговорять, і я все зрозумію", - підкреслив парламентарій.

Вадим Рабінович також заявив про спробу дати йому хабар і погрози з боку Сергія Льовочкіна "мочити" його в ефірі "Інтера". При цьому лідер партії "За життя" звернувся до журналістів телеканала із закликом не ставати знаряддям політичної боротьби.

"Далі. Мені запропонували отримати 5 мільйонів доларів, які, як він сказав, я зможу використовувати на свій передвиборний штаб без звіту. І головне, це він думав мені полестить найбільше, що ми всі разом зберемося мірятимемося і той, хто перший за рейтингом, стане на чолі цієї опозиційної сили... І я не буду зараз казати, що він мені говорив, що зі мною буде, якщо я прийму зараз неправильне рішення. Мене, мовляв, буде "мочити" телеканал "Інтер"... Це ми окремо поговоримо - і в інших місцях. У журналістів же "Інтера" хочу запитати: невже ваші власники змусять вас бути кийком, яким будуть затикати рот опозиції? Я завжди захищав ЗМІ, був поруч з вами в найважчі хвилини. Але, стаючи знаряддям політичної війни, ви втрачаєте незалежність і незаангажованість!" - заявив депутат.

Він підкреслив, що доля України повинна вирішуватися не "за лаштунками" 5-6 фігурами, які "сидять на яхтах у Франції, у величезних замках і віллах", а в самій Україні.

"Ніколи в житті ми не будемо жити нормально в країні, в якій потрібно за лаштунками домовлятися. Ви були за лаштунками у Януковича, за лаштунками Майдану, всі пам'ятають, коли ви відлетіли до Америки - а на наступний ранок почався Майдан... Ви знаєте, я сьогодні раптом вперше зрозумів, наскільки 5-6 фігур грають нами всіма. Вони сидять на яхтах у Франції, у величезних замках і віллах - і вважають, що вони розумніші за нас усіх. Особливо, з приводу того, що "доля України вирішиться до нового року". Доля України обов'язково вирішиться - і вирішиться в Україні. А не у вас там на яхтах, у "фракціях", і не з вашими невідомими кураторами!" - запевнив Вадим Рабінович.

Народний депутат також в ефірі озвучив свою відповідь на пропозиції Сергія Льовочкіна, категорично відмовившись "міняти Україну на кураторів".

"Льовочкін мені сказав, щоб я вибирав. Так ось, я скористаюся вашим ефіром, щоб сказати йому: "Дорогий пане Льовочкін! Дорогий для народу України, звичайно. Я вже вибрав відразу, вибрав давно і зараз хочу передати вам мою відповідь. Засуньте свої гроші собі в зад, тому що ви думаєте, що можна купити будь-яку людину і будь-яку систему. Засуньте в зад ваші пропозиції. Нехай ваші куратори йдуть туди ж! Я не змінюю Україну на кураторів! Ми будемо перемагати у будь-якому випадку - і без вас! Льовочкін з-за спин президентів - це вже минаюча система!" - заявив Рабінович.

Лідер партії "За життя" також повідомив, що збирається подавати позов до суду проти партії "Опозиційний блок".

"Я вимагаю, щоб вони змінили свою назву, я навів приклади за 2-3 роки останніх, коли вони повністю голосують разом з владою. Я прошу, щоб було як на товарі, де пишуть "немає ГМО", а якщо є ГМО, то подають в суд... Вони - не опозиційна партія, я прошу суд позбавити їх назви "опозиційний" і залишити їм тільки слово "блок", - резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкін пропонував мені 5 мільйонів доларів і погрожував "мочити" на "Інтері" - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути