понеділок, 13 грудня 2010 15:10

Литвин не бачить трагедії в тому, що з уряду вигнали його людей

Литвин не бачить трагедії в тому, що з уряду вигнали його людей

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що проведення адміністративної реформи буде продовжено на місцевому рівні.

Про це він сказав сьогодні, 13 грудня, на брифінгу, коментуючи скорочення в Україні міністерств і відомств.

"Я вважаю, що це питання абсолютно перезріло, воно абсолютно необхідне", - сказав Литвин.

При цьому він наголосив, що брав участь у проведенні адміністративної реформи у 2000 році.

"Я глибоко переконаний в тому, що нам потрібно відмовитися від системи управління, яка командує, ділить, а найголовніше - ділить таким чином, що не забуває про себе. Міністерства і відомства, тобто центральні органи виконавчої влади, повинні виробляти політику і забезпечувати створення правил і умов функціонування України, які б давали найвищий результат", - сказав Литвин.

"Тому я вважаю це абсолютно правильним і логічним кроком. Природно він породить чимало незадоволених, оскільки йдеться про скорочення кількості відповідальних працівників і на черзі скорочення кількості заступників. Наступний крок - це скорочення на місцевому рівні апарату управління, включаючи і органи місцевого самоврядування", - впевнений Литвин.

"Я вважаю цей крок правильним і логічним, хоча він досить непростий, чутливий", - сказав спікер.

При цьому Литвин розкритикував позицію опозиційних сил про те, що адміністративна реформа в Україні звелася до кадрових чисток з політичних мотивів. "Я не бачу трагедії в цьому плані, якщо відбулися президентські вибори, переміг чинний Президент, якого підтримує Партія регіонів, на місцевих виборах перемогла Партія регіонів, то всі карти їм у руки, реалізувати підтримку людей. Я переконаний. Що про чистки не йтиметься", - зазначив Литвин.

Нагадаємо, 10 грудня Президент України Віктор Янукович видав указ Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади, ліквідувавши або реорганізувавши низку міністерств і комісій. Янукович скоротив кількість міністерств з 20 до 16, після чого призначив їх керівників. У рамках проведення адміністративної реформи Президент залишив без міністерських портфелів дев'ятьох осіб.

Сьогодні, 13 грудня, лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко назвала адміністративну реформу в країні "політичними зачистками".

"Я думаю, ви по уряду помітили, що там зникли ті, хто представляє Литвина, хто представляє комуністів і інші політичні сили. Ведеться політична чистка в державі під гаслом адмінреформи", - сказала Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Литвин не бачить трагедії в тому, що з уряду вигнали його людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути