пʼятниця, 10 грудня 2010 17:07

Яценюк пояснив, навіщо Янукович звільнив міністрів

Яценюк пояснив, навіщо Янукович звільнив міністрів

Лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк заявляє, що оголошені президентом України зміни в системі органів центральної влади не є адміністративною реформою, а лише скороченням кількості чиновників, які впливають на прийняття рішень і розподіл грошових потоків.

"Те, що країні необхідна адміністративна реформа, не викликає жодних сумнівів. Але те, що відбулося в Україні, – це просто скорочення кількості міністрів. Позбулися декількох персоналій. До адміністративної реформи це ще дуже далеко", - сказав Яценюк у п'ятницю в інтерв'ю журналістам у Києві.

За словами лідера "Фронту Змін", адміністративна реформа не є арифметичною дією. Вона має передбачати зміну якості й філософії влади.

"Найважливіше, що має передбачати адмінреформа, – боротьба з корупцією в органах державної влади і надання громадянам тих послуг, які держава зобов'язана надавати в медицині, освіті, дозвільній системі, питаннях створення робочих місць", - підкреслив він.

Поки що, за словами Яценюка, відбувається механічне скорочення чиновників, які приймають рішення, але це не змінює якості самих рішень.

"Це просто скорочення неугодних президенту чиновників", - підсумував лідер "Фронту Змін".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пояснив, навіщо Янукович звільнив міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути