субота, 11 грудня 2010 10:18

На Банковій пояснили, чому Янукович вигнав третину міністрів

На Банковій пояснили, чому Янукович вигнав третину міністрів

Перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова запевняє, що реформами влада буде займатися серйозно.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів

"Указ президента означає, що реформами ми займаємося серйозно... Причому реформи ми починаємо з себе, а з себе починати завжди дуже складно, тому, мабуть довгий час ця реформа відкладалася", - уточнила вона.

Чиновник нагадала, що за рівнем корупції Україна займає 134 місце в світі з 178, за рівнем конкурентоспроможності - 162 з 183.

"У нас на кожну тисячу жителів припадає України 8,4 чиновників. У Польщі - всього 3,5, в США - 4,5", - повідомила Акімова.

"Якщо не змінювати систему державної влади, реформи загрузнуть у кількості міністерств і чиновників, які її закидають паперами, але не почнуть", - заявила вона.

Акімова також не виключила, що скорочення відбудуться і в Адміністрації президента.

Вона нагадала, що скорочення в АП почалися ще до старту адмінреформи.

"Скорочення працівників адміністрації відбулося набагато раніше, ніж власне почалася реформа системи органів державної влади і в разі необхідності воно буде продовжене", - повідомила вона, нагадавши, що в президентській канцелярії на даний момент працює найменша кількість співробітників з 2000 року.

Акімова уточнила, що указ президента  про адмінреформу"це початок шляху, потрібно буде подолати ще дуже багато бар'єрів".

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович скоротив кількість міністерств з 24 до 16. Зокрема, втратили свої посади міністр ЖКГ Юрій Хіврич, міністр соціальної політики Василь Надрага.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Банковій пояснили, чому Янукович вигнав третину міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути