Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2009 10:02

Кучма не вірить Путіну, але Росії не обійтися без України

Кучма не вірить Путіну, але Росії не обійтися без України

Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що в України немає майбутнього без Росії. Про це він сказав в інтерв"ю інтернет-виданню Ліга.

"Якщо цього не станеться (зближення з Росією), нам буде зовсім непросто... Я зі страхом дивлюся в завтрашній день. Розумієте, ось той "Український прорив" (передвиборна програма БЮТ) - він вже все, прорвав. Ми катастрофічно втрачаємо своє місце у високих технологіях...

Адже ми поодинці жодну стратегічну задачу не в змозі вирішити, насамперед, через відсутність відповідних ресурсів і фінансів. А Захід і Америка до нас не прийдуть з новими технологіями, як не прийшли і за всі попередні роки нашої незалежності", - сказав Кучма.

Також Кучма вважає, що похвала Путіна у бік прем"єра Тимошенко не говорить про поліпшення відносин і партнерської співпраці.

Кучма нагадав, що доброзичливі, оптимістичні промови російського керівництва звучали і раніше, але "справи не завжди йшли за словами".

"Не вперше і не один раз досить конструктивно обговорювалися питання взаємин в нафтогазовій сфері, співпраці і кооперації в авіаційній, космічній, суднобудівельній і інших високотехнологічних галузях, - говорить Кучма.

"Але справ небагато. Деякі проекти (Ан-148, Ан-70) багато років були заморожені. Незважаючи на те, що і з українського боку часто в двосторонніх зустрічах брали участь конструктивні парламентери. Росіяни практично згорнули співпрацю з нами в галузі високих технологій".

Водночас Кучма переконаний, що Росія не зможе обійтися без України: "Без підживлення від таких республік, як Україна і Білорусь, їй дуже важко буде вирішувати ті грандіозні завдання, які поставив в своєму посланні президент Медведєв".

"Наприклад, 98% інвестицій в нанотехнології приходяться на США, Китай, Японію і Південну Корею. А на весь світ, включаючи Україну і Росію, залишається лише 2%. Щоправда, Росія зараз це питання винесла на державний рівень, але такі проблеми так швидко не вирішуються", - сказав Кучма.

Зараз ви читаєте новину «Кучма не вірить Путіну, але Росії не обійтися без України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути