понеділок, 26 березня 2018 15:35

Кравчук закликав ухвалити закон для спротиву Кремлю

Перший президент Леонід Кравчук закликав ухвалити законопроект "Про прощення".

Відповідне звернення до народу, держорганів і політичних сил оприлюднив "Обозреватель".

"Україна ніколи не стане на коліна... А для цього ми маємо зробити все необхідне, щоб стати сильними і виступати проти ворога єдиним фронтом, боротися за єдність та згуртованість народу, ефективно вирішувати питання, які створюють умови для достойного життя людей. Це добре розуміють наші вороги і докладають великих зусиль, щоб перешкодити нам, прагнуть сіяти серед нас ворожі ідеї, використовуючи весь арсенал засобів. Зусилля Кремля спрямовані перш за все на те, щоб поділити нашу країну, протиставити один одному громадян", - наголосив Кравчук.

 
 

Він переконаний, що законопроект "Про прощення" допоможе протидіяти гібридній агресії Кремля.

"Ми повинні керуватися тим, що процес возз'єднання України відбудеться обов'язково і врешті зіллються в єдине ціле різні люди. Їм належить спільно будувати та відбудовувати незалежну Україну, стирати психологічні відмінності між собою. Значить, необхідно створити правову базу для такої роботи, прийняти відповідні закони. Одним із таких законів міг би бути закон "Про прощення", запропонований Всеукраїнським громадським рухом "Сила права", - упевнений перший президент.

Кравчук відзначив, що формула ефективного післявоєнного врегулювання не може бути нав'язана ззовні чи продиктована політиками, а може бути визначена тільки в процесі відкритої суспільної дискусії.

"Таке широке громадське обговорення цієї ініціативи допоможе Верховній Раді прийняти закон, який об'єднає суспільство і допоможе уникнути помилок, які можуть розхитати нашу єдність в майбутньому", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія - психічно хвора країна - перший віце-спікер

Служба безпеки України здійснює програму "На тебе чекають вдома", у рамках якої повертають на підконтрольну Україні територію українців, які воювали на боці ЛНР і ДНР, але не вчиняли тяжких злочинів. За умови добровільної відмови від участі у незаконних збройних формуваннях їх звільняють від кримінальної відповідальності. Так до мирного життя повернулися понад 200 громадян.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук закликав ухвалити закон для спротиву Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути